18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Ντιναμό- ΑΕΚ: Ο Γαλανόπουλος έκανε το 1-2 και έδειξε το μαύρο περιβραχιόνιο στους Κροάτες

Ημερομηνία:

Μόλις στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και νίκησε με 2-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στο στάδιο Μάξιμιρ, στον πρώτο αγώνα για τον Γ’ Προκριματικό Γύρο του UEFA Champions League, ο οποίος διεξήχθη στη σκιά των γεγονότων της περασμένης Δευτέρας και της δολοφονίας του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο πρώτο ημίχρονο, με την πρωταθλήτρια Κροατίας να προηγείται από το 39′ με ένα απευθείας φάουλ του Μάρκο Μπούλατ,  οι «κιτρινόμαυροι» με μια θεαματικά βελτιωμένη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του αγώνα, έφτασαν στη νίκη με τα γκολ του Στίβεν Ζούμπερ στο 59’ και του Κώστα Γαλανόπουλου στο 90′ μετά από ασίστ του Πισάρο.

 

Ο Γαλανόπουλος, πανηγυρίζοντας, πήγε μπροστά στην κερκίδα των Bad Blue Boys, σήκωσε το μαύρο περιβραχιόνιο και αφιέρωσε το «χρυσό» γκολ του στον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στην επιδρομή των χούλιγκαν των Κροατών έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μιλώντας, μετά το τέλος του αγώνα, σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Δεν το έκανα για να προκαλέσω τους φιλάθλους. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω»

Ο τεχνικός της Ένωσης Ματίας Αλμέιδα που στο τέλος του ματς δεν πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, την αφιέρωσε στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή

Αναλυτικά ο προπονητής της ΑΕΚ είπε στην Cosmote TV: «Με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσω χαιρετισμούς στον κόσμο μας. Ειδικά στην οικογένεια του φιλάθλου που χάσαμε. Αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτούς! Αυτή η ομάδα θα δείχνει αυτή τη συμπεριφορά όποτε υπάρχει αδικία. Αυτό που χρειαζόμαστε στη ρεβάνς είναι να είναι ο κόσμος μας ως έξτρα παίκτης και να δείξουμε ότι είναι το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Ήταν φυσιολογικό να είχαμε στο πρώτο ημίχρονο αυτή την απόδοση μετά από 16 ημέρες χωρίς παιχνίδι. Στο ημίχρονο τους είπα πολλά πράγματα και τα ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα. Στην επανάληψη κάναμε πολλά πράγματα απ’ αυτά που μπορούμε».

Και ο Πέτρος Μάνταλος στους πανηγυρισμούς του νικητήριου γκολ της ΑΕΚ απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ σχημάτισε με τα χέρια του το «Μ» αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή.

Η ρεβάνς του αγώνα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Αυγούστου στην OPAP ARENA.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία...