15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ: Να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι συμπολίτες μας που μετείχαν στην ειρηνική κινητοποίηση της 25/3/2012

Ημερομηνία:

Άλλη μια δίκη εις βάρος πολιτών που διαδήλωναν ενάντια στα μνημόνια θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου. Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στις 25 Μαρτίου 2012 και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους διωκόμενους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ημέρα της παρέλασης έγιναν επεισόδια μεταξύ των πολιτών που βρισκόταν εγκλωβισμένοι πίσω από κάγκελα και πολυπληθών δυνάμεων της αστυνομίας. Στις συλλήψεις που ακολούθησαν, συνέλαβαν τυχαία 3 άτομα από το σωρό που δεν είχαν καμία συμμετοχή σε κανένα επεισόδιο, όπως φαίνεται και από τα βίντεο των τοπικών καναλιών. Μεταξύ αυτών συνελήφθη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Άρης Ρέττος.

Τότε, τα δημοσιεύματα της περιόδου μιλούσαν για φάμπρικα διώξεων που είχε στηθεί από τη μνημονιακή κυβέρνηση με παρόμοιου τύπου κατηγορητηρίων εις βάρος γνωστών αγωνιστών του τόπου.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ:

Την Τετάρτη 16 Μάρτη εκδικάζεται στα Χανιά μια από τις πάμπολλες περιπτώσεις στις οποίες στο παρελθόν ποινικοποιήθηκαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές ασφυκτικής λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές μετά το 2010 .

Τότε, οι κυβερνήσεις συνεργασίας απάντησαν με τον πιο αυταρχικό τρόπο ασκώντας μηνύσεις επί παντός. Δημιουργήθηκε μια  «βιομηχανία» διώξεων με έκδηλο τον προσχηματικό χαρακτήρα των μαρτυριών που άλλωστε προέρχονται όλες από την ίδια πηγή: τις τότε αστυνομικές αρχές.

Έτσι, παραπέμπονται τρεις συμπολίτες μας γιατί απλώς μετείχαν στην ειρηνική κινητοποίηση της 25ης Μαρτίου 2012, κατά την οποία τίποτε το αξιοσημείωτο δεν συνέβη εκτός από τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας που έδωσε στα Χανιά όψη κατεχόμενης πόλης. Οι έωλες κατηγορίες κατά των τριών συμπολιτών μας, ασφαλώς δεν έχουν σχέση με τα γεγονότα, αλλά επινοήθηκαν ως μέσο ευρύτερης  καταστολής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων συμπαρίσταται στους κατηγορούμενους και ζητά την πλήρη απαλλαγή τους.

Θυμηθείτε και το κοινό άρθρο που υπογράφουν δύο από τους κατηγορούμενους όπως είχε δημοσιευθεί στον “Αγώνα της Κρήτης”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...