19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Οι στάχτες της ισοπεδωμένης Μαριούπολης: Απίστευτο το μέγεθος της καταστροφής

Ημερομηνία:

Κρανίου τόπος η πολιορκημένη Μαριούπολη. Η ουκρανική πόλη – «κλειδί» για του Ρώσους, συνεχίζει να βιώνει την κόλαση του πολέμου, ενώ βρισκόμαστε πλέον στην 28η μέρα της ρωσικής εισβολής.

Η Μαριούπολη έχει ισοπεδωθεί από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα καταφύγια χωρίς τροφή, ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Το κάποτε εμβληματικό λιμάνι της Ουκρανίας θυμίζει τώρα πόλη «φάντασμα», καθώς τα κτήρια και οι υποδομές της περιοχής έχουν καταστραφεί από τα σφοδρά πλήγματα του ρωσικού στρατού, καθώς από τις αρχές Μαρτίου δέχεται χτυπήματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Οι επιζώντες που κατόρθωσαν να την εγκαταλείψουν, μιλούν για μια ατέλειωτη φρίκη. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η πόλη «έγινε στάχτη, αλλά θα επιβιώσει».

Η Τζούλια Κρύτσκα, μια γυναίκα που κατάφερε να φύγει από την πόλη με τον σύζυγο και τον γιο της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περιέγραψε μια εικόνα από πτώματα ανθρώπων να κείτονται στους δρόμους, επειδή δεν έχουν απομείνει εργάτες για να τα θάψουν.

Πλάνα από drone που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη (23/3), δίνουν μια «γεύση» από το μέγεθος της καταστροφής στην ουκρανική πόλη.

Δείτε το βίντεο που κοινοποίησε το CNN:

To δορυφορικό βίντεο τραβήχτηκε πάνω από τη συνοικία Livoberezhnyi, στα ανατολικά της πόλης. Σε αυτό παρουσιάζονται οι λεπτές γραμμές καπνού από τους βομβαρδισμούς να παρασύρονται στον αέρα ανάμεσα σε τετράγωνα κατεστραμμένων κτηρίων και καμένου πρασίνου.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, μόλις ένα κτήριο μοιάζει να έχει μείνει άθικτο από τα χτυπήματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...