20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η αλλοπρόσαλλη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανίας επικίνδυνη για τη χώρα

Ημερομηνία:

Η λέξη “αλλοπρόσαλλη” είναι λίγη για να περιγράψει την εξωτερική πολιτική της χώρας σε σχέση με το Ουκρανικό.

Αρχικά, είχαμε την υποτελή στάση Μητσοτάκη όπου έσπευσε πρώτος τον πρώτων, να στείλει όπλα στην Ουκρανία ανατρέποντας δόγμα δεκαετιών  αναφορικά με τη στάση που τηρεί η χώρα σε πολέμους δίχως να λάβει κανένα αντάλλαγμα, απλά επειδή μόνος του αποφάσισε – δίχως καμία απολύτως συνεννόηση ούτε εντός του κόμματός του – ότι η υποτέλειά του αυτή θα επιβραβευθεί.

Είδαμε εκείνες τις τραγικές πρώτες μέρες και διάφορους πολιτικούς του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας – όπως η κ. Σπυράκη – να μην κρύβουν τη χαρά τους από τις εξελίξεις περίπου θεωρώντας (λανθασμένα βεβαίως) ότι αυτά που συμβαινουν είναι σχεδόν μια… ευκαιρία για να ενωθεί η Ευρώπη απέναντι στο “κακό” με το οποίο ταυτίστηκε η Ρωσία.

Χθες, είδαμε την επανεμφάνιση του Νίκου Δένδια – του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ας μην το ξεχνάμε – και μαζί με αυτή την επανεμφάνιση είδαμε και μια επιστροφή στη λογική με μια κίνηση που χειροκροτήθηκε από όλους – πρώτα και κύρια από τον κ. Ζελενσκι – για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη Μαριούπολη σε μια αποστολή στην οποία θα ηγείται ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας. Η Ελλάδα με αυτό τον τρόπο θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με τρόπο θετικό, ως δύναμη ειρήνης, όχι πολέμου σε μια περίοδο που όλοι θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπο για να έλθει η ειρήνη.

Κι εκεί που λέγαμε ότι επιτέλους η κυβέρνηση επέστρεψε στη λογική, ο νούμερο 2 του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με άλλη μια αλλοπρόσαλλη δήλωση βάζει ξανά μπουρλώτο δίνοντας εικόνα τσίρκου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωση ότι οι κυρώσεις  επιβάλλονται στη Ρωσία όχι για να σταματήσει ο πόλεμος αλλά για να ανατραπεί η κυβέρνηση του Πούτιν!

Εδώ πρόκειται να τρελαθούμε! Ποιον εκφράζουν αυτές οι δηλώσεις; Είναι η επίσημη θέση της χώρας; Τέτοιες θέσεις δεν έχουν εκφραστεί ούτε από κυβερνήσεις χωρών που επιζητούν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων όπως οι ΗΠΑ και για στρατηγικούς λόγους, ούτε από χώρες της Βαλτικής οι οποίες έχουν ιστορία με τη Σοβετική Ένωση. Δεν έχει υπάρξει ούτε μια κυβέρνηση στον κόσμο να έχει προχωρήσει σε τέτοιες δηλώσεις και προχώρησε η ελληνική μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της!

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στην κυβέρνηση και γιατί υπάρχει όχι απλά πολυφωνία αλλά τρομακτικές παραφωνίες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη και τον πλανήτη, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Ας μας πει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης, ποια από τις τρεις γραμμές ισχύει. Ισχύει η σκληρή στάση που τήρησε αυτός εξαρχής, η στάση Δένδια που κινείται στο πνεύμα της πολιτικής που ακολουθεί η χώρα εδώ και δεκαετίες, ή η ακραία και πολεμική στάση του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτη;

Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν το ξέρουμε, κ. Μητσοτάκη; Επιθυμούμε την ταπείνωση και απομονωση της Ρωσίας και την πτώση της κυβέρνησής της;

Τη στιγμη όπου όλα είναι σε τεντωμένο σχοινί τέτοιου είδους ιδεοληπτικές ακρότητες, σε τι ακριβώς αποσκοπούν; Ποιος είναι ο στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής; Ποιον επιτέλους εκφράζει ο κ. Βαρβιτσιώτης;

Ποιος από όλους εκφράζει την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα;

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το κείμενο με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...