17.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Χανιά τίμησαν την Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών με κατάθεση στεφάνων στον τόπο εκτέλεσης στον “Γολγοθά”

Ημερομηνία:

Τιμώντας την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του νομού Χανίων με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων Νίκο Βουρλάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Αποκορώνου Νικήτα Μελισσάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά Δημήτρη Ανθούση, τον υποψήφιο Δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Φραγκιουδάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου Γιώργο Γεωργιλάκη κατάθεσε στεφάνι σήμερα Πέμπτη 9 Μάη στις 12:30 π.μ. στον τόπο εκτέλεσης στο Γολγοθά και στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα στην Αγυιά.

Από τον Μάιο του 1941 μέχρι τον Μάιο του 1945 που φύγανε, διακόσιοι έντεκα Έλληνες πατριώτες εκτελέστηκαν από αυτούς στον γνωστό τόπο του μαρτυρίου των Φυλακών Αγιάς, που δίκαια και εύστοχα ονομάστηκε “Γολγοθάς της Κρήτης” και άλλοι τόσοι χάσανε τη ζωή τους σε ομαδικές εκτελέσεις των 50 – 70 και 30 ατόμων και θάφτηκαν σε κοινούς μυστικούς λάκκους σε χωράφι που βρίσκεται μπροστά από τον βόρειο μαντρότοιχο της φυλακής.

Οι εκτελέσεις γινότανε σε δύο λαγκαδιές μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένας μικρός λόφος. Οι λαγκαδιές αυτές απέχουν 1.500 περίπου μέτρα από τα κτήρια των Φυλακών. Στη λαγκαδιά που βρίσκεται νότια του λόφου γίνανε λίγες εκτελέσεις. Οι πολλές έγιναν στη βόρεια λαγκαδιά και εκεί υπήρχε και «ο στύλος του μαρτυρίου» στον οποίο δένανε τους μελλοθάνατους και τους εκτελούσαν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...