15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οργισμένη παρέμβαση Παπαδάκη στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολαου: Δεν την θέλουμε τη συμπαράσταση τη συμπαράσταση της εταιρείας

Ημερομηνία:

Δεν έκρυψε την οργή του ο Γιώργος Παπαδάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολαου για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με θύματα 43 επιβάτες.

Ο γνωστός παρουσιαστής εξαπέλυσε πυρά κατά της Hellenic Train για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την τραγωδία: «είναι μια μεγάλη τραγωδία με αδιανόητες, μέχρι στιγμής, εξηγήσεις! Πολύ σωστός ο προβληματισμός σου, πριν από λίγο, μιλώντας με τον κ. Λέκκα. Που είναι η εταιρεία; Η εταιρεία είναι εξοργιστικό ότι βγάζει ανακοινώσεις συμπαράστασης. Δεν την θέλουμε τη συμπαράσταση! Εμείς θέλουμε να ξέρουμε τι έκανε η εταιρεία για να μην έχουμε το ανθρώπινο λάθος, τι έκανε η εταιρεία για να μην έχουμε μέχρι στιγμής 42 νέων ανθρώπων τον χαμό» είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι η Κομισιόν παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή παραβίζε την οδηγία για το σιδηροδρομικό δίκτυο:

«Το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή μάς παραπέμπει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν φροντίσαμε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στις σιδηροδρομικές γραμμές και τη διαχείριση τους ώστε να ξέρουμε που ανήκουν οι ράγες, που ανήκουν τα τρένα, που ανήκει το προσωπικό, που ανήκουν οι κανόνες ασφαλείας. Κανένας δεν ξέρει και από το πρωί ψαχνόμαστε» είπε οργισμένος και συνέχισε:

«Το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα αλλά είναι πολλά τα χρόνια, βρε Νίκο. Από το 2004 που προετοιμαζόμασταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες δαπανήσαμε χρήματα που δεν τα είχαμε. Από τις αιματηρές οικονομίες του ελληνικού λαού και δεν έγινε τίποτα! Διαφημίζαμε τα ταξίδια με τρένο για το πόσο γρήγορα είναι αλλά δεν μας είχαν διευκρινίσει κάτι. Ότι πάρα πολύ γρήγορα θα πήγαινες και στον θάνατο ενδεχομένως γιατί δεν είχαν πάρει τα μέτρα ασφαλείας. Μακάβριο, θα μου πεις, αυτό το οποίο αναφέρω αλλά αυτές ήταν και οι ανακοινώσεις των εργαζομένων» είπε ο Παπαδάκης και κατέληξε: «Πρωί πρωί, εκείνο το οποίο με τρέλανε, ήταν το γεγονός ότι για 10-12 λεπτά το εμπορικό που κατέβαινε από την Θεσσαλονίκη και η επιβατική που πήγαινε προς τη Θεσσαλονίκη με 350 άτομα ήταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή και δεν είχε αντιληφθεί κανένας ότι το ένα θα πέσει πάνω στο άλλο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ