17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ουκρανία: Κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας κήρυξαν οι «Anonymous»

Ημερομηνία:

Ο Ρόμαν είναι ένας Ουκρανός. Ζει στο Κίεβο και από το διαμέρισμά του συχνά βλέπει ρουκέτες στον ουρανό, όπως λέει. Στις ρουκέτες των Ρώσων απαντά με τον δικό του τρόπο: δημιούργησε μια ομάδα χάκερς, οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους.

Είναι η ομάδα «Stand for Ukraine», η οποία συνδέεται πλέον με την κολεκτίβα των «Anonymous». Ο Ρόμαν αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος για το ότι η ομάδα του κατάφερε να χακάρει την ιστοσελίδα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass, ανεβάζοντας πόστερ με συνθήματα κατά του Πούτιν.

Ο Ρόμαν και η ομάδα του δημιουργούν ιστοσελίδες, εφαρμογές για Android και ρομπότ για το Telegram, εξαπολύοντας κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. «Είμαι έτοιμος να πιάσω όπλο για την Ουκρανία, αλλά αυτή την στιγμή οι δεξιότητες που έχω αποδίδουν καλύτερα μέσω υπολογιστή. Έτσι βρίσκομαι στο σπίτι μου, με δύο φορητούς υπολογιστές , συντονίζοντας αυτή την τεχνολογική αντίσταση», εξηγεί ο Ρόμαν.

Ο Ρόμαν διαβεβαιώνει το BBC ότι η ομάδα του κατάφερε να θέσει εκτός λειτουργίας για κάποιες ώρες την υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων σε περιφερειακό ρωσικό σιδηροδρομικό σταθμό και δικαιολογεί την δράση του λέγοντας ότι «αυτές οι ενέργειες είναι παράνομες, μέχρι που υπάρχει μιαν απειλή εναντίον σου ή εναντίον κάποιου δικού σου ανθρώπου».

Μιαν άλλη ομάδα χάκερς που συνδέεται με την κολεκτίβα των «Anonymous», είναι οι Πολωνοί που έχουν υιοθετήσει το όνομα «Ομάδα 303». Πήραν το όνομά τους από μία περιβόητη πολωνική μοίρα μαχητικών που έδρασε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δουλεύουμε μαζί με τους Anonymous και πλέον θεωρώ τον εαυτό μου μέλος του κινήματος αυτού», λέει ένας από την «Ομάδα 303», ο οποίος χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο το όνομα του Πολωνού πιλότου του Δευτέρου Παγκοσμίου, Γιαν Ζούμπαχ.

Μέλος των Squad 303/Anonymous hacker group

Η «Ομάδα 303» έχει φτιάξει ένα λογισμικό που επιτρέπει σε διάφορους πολίτες να «βομβαρδίζουν» με μηνύματα τηλέφωνα Ρώσων πολιτών, περιγράφοντας τον πόλεμο με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα ρωσικά ΜΜΕ. Υποστηρίζουν ότι έχουν στείλει ως τώρα 20 εκατομμύρια SMS και μηνύματα στο WhatsApp. Όταν το BBC ρωτά τον «Γιαν Ζούμπαχ» πως δικαιολογεί την παράνομη δραστηριότητα της ομάδας, εκείνος απαντά ότι δεν κλέβουν, ούτε δίνουν στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα, αλλά προσπαθούν να μιλήσουν στους Ρώσους για να τους ενημερώσουν για τον πόλεμο..

Οι «Anonymous» θεωρούν ότι η δράση της «Ομάδας 303» είναι από τις πιο επιδραστικές μέχρι τώρα στο θέμα της Ουκρανίας. Οι χάκερς της κολεκτίβας «Anonymous» υποστηρίζουν ότι διεξάγουν έναν αποτελεσματικό κυβερνοπόλεμο κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν σε αντίποινα για την εισβολή στην  Ουκρανία και απόδειξη είναι πως τα βίντεο που έχουν ανεβάσει τα έχουν δει εκατομμύρια χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Θα εντείνουμε τις επιθέσεις στο Κρεμλίνο αν δεν γίνει κάτι για να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία», προειδοποιούν οι «Anonymous», επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχουν χρησιμοποιήσει όλο το «οπλοστάσιό» τους.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...