21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

”Ούτε στον Περαία ούτε πουθενά”

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Μουργή

Οι ακροδεξιοί θύλακες που εμφιλοχωρούν στις τάξεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ μέσω, του αδελφού με τη Χρυσή Αύγη, φασιστικού μορφώματος κυπριακού ΕΛΑΜ είναι γνωστοί σε όλους μας.

Με την ανοχή της διοίκησης του κυπριακού συλλόγου μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ακροδεξιοί οπαδοί σηκώνουν στις κερκίδες, άλλοτε ναζιστικές σβάστικες και άλλοτε αφίσες με το πρόσωπο του ιδρυτή των «χίτικων» ταγμάτων ασφαλείας, την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, δωσίλογου συνεργάτη των Γερμανών, Γ. Γρίβα.

Εχθές στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της κυπριακής ομάδας  για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε το ίδιο φαινόμενο. Εμφανίσθηκε στις κερκίδες η σημαία, σύμβολο του χρυσαυγίτικου νεοναζιστικού μορφώματος, από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

Εντύπωση προκάλεσε ότι καμιά απάντηση αποδοκιμασίας δεν δόθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 του Ολυμπιακού, στη θέα της χρυσαυγίτικης σημαίας.

Θα περιμέναμε έστω ένα  καταδικαστικό σύνθημα της στιγμής, παρόμοιο με τα ευφυή που σκαρώνουν μετά μεγάλης ευκολίας.

Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να ακουστεί το: «Ούτε στον Περαία ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Η απομόνωση κάθε νεοφασιστικής εκδοχής που συχνά πυκνά πλέον εμφανίζεται και στα δικά μας γήπεδα αποτελεί υποχρέωση των φιλάθλων,των αθλητικών παραγόντων,των διοικήσεων αλλά και της αθλητικής ηγεσίας.

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου από χθες πρέπει να φτάσει στην UEFA, από τα χέρια της παραγόντων του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι της χώρας άμεσα, ζητώντας την τιμωρία της ομάδας του ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα της Celtic τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο για « παράνομο πανό», όπως χαρακτήρισε η UEFA τις Παλαιστινιακές σημαίες, που ύψωσαν οι οπαδοί της στο αγώνα με την Hapoel Beer Sheva στις 17 Αυγούστου για τα προκριματικά του Champions League.

Αν η Παλαιστινιακή σημαία είναι «παράνομο πανό», τότε, η σημαία σύμβολο του νεοναζιστικού χρυσαυγίτικου μορφώματος, που ενσπείρει το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και κουβάλα το αίμα αθώων από τις δολοφονίες που προκάλεσαν τα μέλη του, τι είναι;

«Ούτε στον Περαία ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

nostimonimar.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...