20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Βρετανός που κατηγορήθηκε για τον βιασμό της κόρης του προειδοποιεί τους συμπατριώτες του: Το δικαστικό σύστημα και η αστυνομία στην Ελλάδα δεν θα σας προστατεύσουν

Ημερομηνία:

Αγκαλιά με την κόρη του βρέθηκε ξανά ο Βρετανός που κατηγορήθηκε άδικα από τις ελληνικές Αρχές για τον βιασμό της στην Κρήτη.

Ο 62χρονος Φίλιπ Φορσάιθ, συνελήφθη στα Μάλια, αφότου η κόρη του Τάμμι, είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα βιασμού από άγνωστο στις 9 Ιουνίου και ενώ ήταν μεθυσμένη. Η νεαρή γυναίκα αποφάσισε μάλιστα να δείξει το πρόσωπό της στην Daily Mail και διαμαρτυρήθηκε για την αθωότητά του λέγοντας πως ήταν «100% σίγουρη» πως δεν ήταν αυτός ο δράστης.

Ο 62χρονος Βρετανός πέρασε σχεδόν ένα μήνα υπό κράτηση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος τελικά προχθές το βράδυ από τη φυλακή της Τριπόλεως, όταν τα δείγματα DNA έδειξαν πως δεν ήταν αυτός ο δράστης του βιασμού της κόρης του.

Οι πρώτες στιγμές μαζί με την κόρη του

Πατέρας και κόρη έσμιξαν ξανά, με τον Βρετανό να δηλώνει στην Daily Mail: «Το πρώτο πράγμα που της είπα ήταν: ‘Σ’ αγαπώ. Λυπάμαι για ό,τι συνέβη και δεν θα αφήσω ποτέ ξανά κανέναν να σε πληγώσει έτσι». Και συνέχισε: «Ήμασταν αγκαλιά για πολύ ώρα και κλαίγαμε και οι δύο. Ήταν πολύ μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση».

«Στη συνέχεια, έφαγα ένα υπέροχο κεμπάπ και ήπια ένα μπουκάλι μπίρα, επειδή είχαν να φάω αξιοπρεπές φαγητό για σχεδόν ένα μήνα. Ήταν πεντανόστιμο και ήταν ένα από τα καλύτερα συναισθήματα στον κόσμο μαζί με το γεγονός ότι ήμουν ελεύθερος πια και είμαι ξανά με την κόρη μου».
Περιγράφοντας την εμπειρία του είπε: «Η όλη εμπειρία ήταν κόλαση, το χειρότερο πράγμα που έχω περάσει ποτέ. Με συνέτριψε, είμαι καταρρακωμένος και πολύ θυμωμένος για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν σε μένα και την κόρη μου».

Η 33χρονη κόρη του Τάμι, η οποία περίμενε τον πατέρα της σε ξενοδοχείο στην Κρήτη, είπε: «Στεκόμουν στο μπαλκόνι και περίμενα. Μόλις τον είδα, φώναξα: ‘Μπαμπά εδώ είμαι. Σ’ αγαπώ’ Έτρεξα να τον αγκαλιάσω και μετά πήγαμε για φαγητό. Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου που είμαι ξανά μαζί του».

Ανακαλώντας τα γεγονότα του περασμένου μήνα, ο Φορσάιθ αποκάλυψε στην Daily Mail, πως συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία στις 11 Ιουλίου, δύο ημέρες αφότου η Τάμι είχε καταγγείλει τον βιασμό της. Πατέρας και κόρη έπιναν  στο μπαρ όταν άρχισαν να διαφωνούν με τον 62χρονο να προσπαθεί να την πάει πίσω στο ξενοδοχείο και την 33χρονη να του επιτίθεται λεκτικά και σωματικά.

Η αστυνομία τον συνέλαβε αφού είδε υλικό από κάμερα ασφαλείας του μπαρ. Όπως λέει ο Φορσάιθ: «Η αστυνομία μου έδειξε το υλικό από την κάμερα ασφαλείας και μου ζήτησε να εξηγήσω τι συνέβαινε. Τους είπα ότι ήταν κάτι αθώο, απλώς ένας πατέρας που προσπαθούσε να πείσει την κόρη του να πάει να κοιμηθεί. Αλλά η αστυνομία άρχισε να μου φωνάζει και να λέει ότι είμαι βιαστής. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα. Αγαπώ τόσο πολύ την κόρη μου, την προστατεύω και δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα κατηγορούμουν για κάτι τόσο αηδιαστικό. Είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να ακούσει ένας πατέρας».

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας έχει περιέλθει στην κατοχή της Daily Mail με τον 62χρονο να λέει: «Θέλω όλοι να το δουν και να το εξετάσουν προσεκτικά. Πώς μπορείτε να συλλάβετε έναν άνθρωπο για βιασμό μόνο με βάση αυτό; Είναι γελοίο».

«Κατηγορώ τον εαυτό μου γιατί δεν έπρεπε να την αφήσω μόνη»

Ο Φορσάιθ αποκάλυψε ότι αφού βγήκε τρεκλίζοντας από το μπαρ γύρω στις 4:55 το πρωί, αυτός και η Τάμι συνέχισαν να τσακώνονται και πως εκείνος έφυγε εξαγριωμένος, αλλά σχεδίαζε να επιστρέψει για να γυρίσουν μαζί στο ξενοδοχείο, αλλά χάθηκε.

Η Τάμι κατέληξε τελικά σε ένα αδιέξοδο δρομάκι όπου την βίασαν. Ο πατέρας της κλαίγοντας, λέει: «Ένα μέρος του εαυτού μου εξακολουθεί να κατηγορεί τον εαυτό μου. Δεν έπρεπε να την αφήσω έτσι, αλλά είχα πιει κι εγώ πολύ και χάθηκα. Τελικά επέστρεψα στο ξενοδοχείο και λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε και η Τάμι και μου είπε ότι την είχαν βιάσει. Στην αρχή νόμιζα ότι το έλεγε για να με εκδικηθεί επειδή ήταν ακόμη θυμωμένη, αλλά μετά από λίγο μιλήσαμε για το τι συνέβη και συνειδητοποίησα πως ήταν αλήθεια. Της είπα να το καταγγείλει στην αστυνομία και πήγαμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα».

Και συνέχισε: «Δώσαμε και οι δύο καταθέσεις, αλλά ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι θα κατέληγα να κατηγορηθώ για το έγκλημα. Ήταν ένα σοκ για μένα, όταν δύο ημέρες αργότερα μου είπαν ότι εγώ ήμουν ο βιαστής και πως η Τάμι τους τους είχε πει αυτό, κάτι το οποίο ήταν ψέμα».

"google ad"

Σε κελί στις φυλακές Τρίπολης μαζί με άλλους 26 κρατούμενους

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης όπου βρισκόταν σε ένα κελί με άλλους 26 κρατούμενους. Στο άκουσμα πως απαλλάσσεται των κατηγοριών, ο 62χρονος ξέσπασε σε κλάματα. «Ήμουν ενθουσιασμένος όταν άκουσα αυτά τα λόγια. Οι άλλοι κρατούμενοι άρχισαν να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν επειδή ήξεραν ότι ήμουν αθώος. Τους χαιρέτησα όλους και στη συνέχεια έφυγα από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Οι φυλακισμένοι ήταν σπουδαία παρέα και με φρόντισαν καλά. Μόνο ένας από αυτούς μιλούσε αγγλικά και ενήργησε ως μεταφραστής μου».

Ο Φορσάιθ αποκάλυψε ότι οι χειρότερες συνθήκες που υπέστη ήταν σε ένα κέντρο κράτησης στην ηπειρωτική Ελλάδα πριν μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Όπως λέει: «Ήμουν σε ένα βρώμικο κελί για σχεδόν μία εβδομάδα. Δε θα έβαζες ούτε σκύλο σε ένα τέτοιο μέρος. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι δε θα μπορούσα να επιβιώσω, αλλά γνωρίζοντας πως η Τάμι και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου με στήριζαν, κατάφερα να το ξεπεράσω».

Το κατηγορώ στις ελληνικές αρχές

Κατηγορώντας την ελληνική αστυνομία για τους χειρισμούς τους στην έρευνα, ο 62χρονος Βρετανός, είπε: «Μόλις είδαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αποφάσισαν αμέσως ότι ήμουν ένοχος. Όλοι οι αστυνομικοί στο τμήμα το έβλεπαν και γελούσαν, σαν να επρόκειτο για τηλεοπτική εκπομπή. Ο τρόπος που χειρίστηκαν το όλο θέμα είναι αηδιαστικός και είμαστε αποφασισμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Δεν είναι μόνο η κόρη μου το θύμα, είμαι κι εγώ. Θα ήθελα απαντήσεις για το γιατί μας φέρθηκαν έτσι».

Κλείνοντας είπε: «Θέλω να γνωρίζουν και άλλοι Βρετανοί ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην Ελλάδα, διότι το δικαστικό σύστημα εδώ και η αστυνομία δεν θα σας προστατεύσουν».

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...