20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ο Δ. Φίλης αδελφός του υπουργού Παιδείας καλεί τους πολίτες να πάρουν τις καραμπίνες για τους πλειστηριασμούς | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σάλο προκαλεί η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Φίλη, αδελφού του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι «εάν πάνε να πάρουν την πρώτη κατοικία της οικογένειας και του φτωχού να μπουν οι πολίτες με τις καραμπίνες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «εάν πάει η τράπεζα να πάρει του φτωχού την πρώτη κατοικία με τα δυο παιδάκια να τα πετάξει έξω η κοινωνική αντίσταση και αντίδραση που θα υπάρξει θα τους οδηγήσει να κάνουν πίσω».

«Οι προθεσμίες για τους οφειλέτες μικρύνανε γιατί αυτό θελαν οι δανειστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

«Δεν θα γίνουν πολλά απ’ αυτά που λένε, ούτε πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας… Και με το θέμα των αγροτών και αλλά δύσκολα θέματα προσπαθούμε να υπάρξουν λύσεις στο πρόβλημα» διαβεβαίωσε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας τα μέτρα που ακούγονται.

Ο κ. Ρήγας δήλωσε δε ότι διαφωνεί πλήρως με τις δηλώσεις του Δημήτρη Φίλη, αδελφού του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, «να βγουν οι πολίτες με τις καραμπίνες αν πάνε να τούς πάρουν τα σπίτια», επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από πλευράς κυβέρνησης.

Σε νέες δηλώσεις του στα “Παραπολιτικά 90,1” δήλωσε ότι οι απόψεις του είναι προσωπικές:

«Οι απόψεις μου είναι προσωπικές και δεν έχουν καμία σχέση με τον αδελφό μου», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Φίλης και αδελφός του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, απαντώντας στις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του, με τις οποίες κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τις καραμπίνες για τους πλειστηριασμούς.

Ο Δημήτρης Φίλης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», επανέλαβε την φράση, λέγοντας πως «αν πάνε να πάρουν το σπίτι του φτωχού για χρέη 15.000 ή 20.000 ευρώ, ο οφειλέτης μπορεί να πάρει την καραμπίνα και να αντισταθεί».

Επισήμανε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει διαφορά από τις προηγούμενες καθώς διαπραγματεύεται ως το τέλος».

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε, τέλος, ως «νούμερο ένα πρόβλημα» το ασφαλιστικό, λέγοντας πως το κουαρτέτο έχει το πάνω χέρι ενώ ανέφερε πάντως πως η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=r7-dSYlctuY”]

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...