16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων τίμησε τον κομμωτή Κάρολο Καμπελόπουλο στο Π.Κ.Χ.

Ημερομηνία:

Σε μια τελετή που κράτησε σχεδόν δύο ώρες επλέχθη το εγκώμιο από τις κυρίες όπου ήταν ομιλήτριες εκ μέρους του ελληνογαλλικού συλλόγου Χανίων ,του Αιγυπτιώτη Έλληνα κομμωτή και σε ώριμη ηλικία γλύπτη, από πατέρα κρητικό και Σμυρνιά μάνα ΚΑΡΟΛΟ ΚΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟ. {Κατά κόσμον Παναγιώτη Καμπέρη.} Ο Κ.Κ σύμφωνα με το βιογραφικό του εργάσθηκε στο κομμωτήριο των αδελφών ΚΑΛΙΤΑ επί 50 χρόνια στο ΠΑΡΙΣΙ. Εκεί διακρίθηκε για το ταλέντο του στην κομμωτική τέχνη και είχε πελάτισσες διάσημες ντίβες του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης καθώς και γυναίκες πολιτικών οι οποίες ερχόταν απόλο το κόσμο στη πόλη του φωτός. “Το φυσούσαν δηλαδή οι κυρίες το παραδάκι. Ήταν ματσό” και όχι “μαντάμ σουσούδες” όπως η ηρωϊδα του μεγάλου μας κωμωδιογράφου Δημήτρη Ψαθά που ήθελε παρότι λαϊκιά να χωρέσει παράταιρα στην αριστοκρατία του χρήματος κι έκανε συνεχώς γκάφες στο Γαλλικό αξάν της. Στα 50 του χρόνια ο Κ.Κ ασχολήθηκε και με την γλυπτική τέχνη με επιτυχία.
Όταν συνταξιοδοτήθηκε αγόρασε στην οδό Χατζή Μιχάλη Νταλιάνη στην παλιά πόλη κοντά στην συνοικία της Σπλάντζιας μια ερειπωμένη Ενετική καθολική εκκλησία όπου την ανακαίνισε και την έκανε με δική του πρωτοβουλία πολιτιστικό κέντρο.
Ο Κάρολος Καμπελόπουλος εγκαινίασε το πολιτιστικό του κέντρο το 2001 και από τότε ζει μόνιμα στα Χανιά τη πόλη που αγάπησε.
Υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής μικρού εξωκοινοβουλευτικού σχηματισμού.

Μανούστος Γ. Δασκαλάκης

Φωτ. Γεώργιος Austen

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...