21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ο Κοτζιάς στα Σκόπια μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό» – Ανησυχείστε!

Ημερομηνία:

Τι παθαίνομε όταν μιλούν για έντιμο συμβιβασμό; Τι πάθαμε όταν τον πρωτοεφάρμοσαν; Τον «έντιμο συμβιβασμό τους»;

Το θυμάστε; Μόλις έγιναν κυβέρνηση; Μόλις ποδοπάτησαν το δημοψήφισμα του 62% του Ελληνικού Λαού; Θυμάστε, πόσο αθώα και ξέγνοιαστα το δήλωσαν;

Χωρίς ντροπή; Χωρίς καν να κοκκινίσουν; «Έντιμο συμβιβασμό». Την απόλυτη προδοσία προς αυτούς που τους ψήφισαν.

Ξέρετε πολύ καλά τι πάθαμε με τον έντιμο συμβιβασμό! Τι παθαίνομε τι θα πάθομε και ως πότε;

Μας είπαν πριν πως θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και τους δυσβάστακτους φόρους. Φόρους που ακόμα και αυτοί οι φόροι των Αθηναίων της αρχαιότητας, τροφή από αθώους ανθρώπους προς τον Μινώταυρο ήταν ασήμαντοι μπροστά στην τροφή του Μνημονιακού Μινώταυρου που μας βάζουν να δίνομε οι «έντιμοι συμβιβασμοί»!

Μας είπαν πως θα επαναφέρουν τον 13ο μισθό που μας έκλεψαν. Αλλά τον έδωσαν όπου ήθελαν με ψεύτικα στοιχεία σε μια μικρή μειονότητα. Μας μείωσαν τις συντάξεις και τους μισθούς μας. Μας κλέβουν τα λεφτά μας απ’ τις τράπεζες στερώντας μας την δυνατότητα της διαχείρισής τους. Στερώντας μας να αποφασίζομε εμείς για τις προτεραιότητές μας, για τις ανάγκες μας.

Καταργώντας έτσι την ελευθερία μας, στερώντας μας το δικαίωμα μας να είμαστε άνθρωποι και όχι διαχειριζόμενα πράγματα.

Είπαν πως θα προστατεύσουν την Δημόσια περιουσία την οποία ξεπούλησαν στην συνέχεια, κατόπιν του έντιμου συμβιβασμού. Παρέδωσαν την πρώτη κατοικία που θα προστάτευαν!

Παρέδωσαν, δουλικά, για μια θέση εξουσίας την εθνική μας ανεξαρτησία. Για κάποια χρόνια δικιάς τους καλοζωΐας, καλοφαγίας στις δεξιώσεις – βλέπε… – για ταξίδια και για γελάκια, χαρούλες και αγκαλίτσες με τους δυνάστες μας.

Και τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν και την εθνική μας κυριαρχία.

Ο Κοτζιάς στα Σκόπια μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό».

Πρέπει ν’ ανησυχούμε όταν μιλούν για «έντιμο συμβιβασμό».

Δεν υπάρχει συμβιβασμός έντιμος. Είναι η εύηχη λέξη της προδοσίας!

Μίλησε στα Σκόπια για έντιμο συμβιβασμό όταν ο Ζαέφ δεν δήλωσε διατεθειμένος για κανέναν συμβιβασμό. Αρνείται κατηγορηματικά την διπλή ονομασία. Δηλαδή; Τι θέλει;

Από πού προήλθαν και είναι χωρίς όνομα; Πού βρέθηκαν; Απ’ τον Άρη κατέβηκαν; Πώς λεγόταν πριν τριάντα χρόνια; Πώς λεγόταν πριν εκατό χρόνια; Πώς λεγόταν πριν 500 χρόνια, πριν 1000 χρόνια; Σλαύοι!
Και οι λαοί τους φώναζαν πάντα Σκοπιανούς. Γιατί τ’ αρνούνται; Δεν θέλουν καν διπλή ονομασία. (Που ούτε ο λαός μας θέλει να περιλαμβάνεται το Μακεδονία στο κρατίδιό τους).

Να τους ονομάσουν λοιπόν Σκόπια και Σκοπιανούς που έτσι τους λένε. Ας το πάρουν και με βάφτιση. Ντε και καλά να είμαστε οι Έλληνες νονοί και να τους βαφτίσομε Μακεδονία; Αυτά είναι γελοιότητες και απορώ γιατί μπαίνομε στο παιχνίδι. Ο Κοτζιάς λοιπόν μιλά για «έντιμο συμβιβασμό» και οι Σκοπιανοί θέλουν να τους βαφτίσομε Μακεδόνες αρνούνται ν’ αλλάξουν το Σύνταγμά τους που τα κυριαρχικά τους δικαιώματα τα πάνε μέχρι τη Λάρισα και μιλάνε για Μεγάλους Αλεξάνδρους για Βεργίνες κ.λπ. Μα η κάθε φυλή έχει τα χαρακτηριστικά της και στην κατατομή του προσώπου χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιος είναι ανώτερος ή κατώτερος λόγω της κατατομής του προσώπου του. Αυτό όμως δεν αναιρεί την διαφορετικότητα της φυλής. Η προτομή του Μ. Αλεξάνδρου του οποίου ξαφνικά (τι είναι τα 25 χρόνια μπρος στους 15 αιώνες που αριθμεί η κάθοδος των Σλαύων) δηλώνουν απόγονοι, το προφίλ του προσώπου του δεν ομοιάζει καθόλου με το προφίλ του Ζάεφ. Είναι χαρακτηριστικό άλλου φύλου. Άλλη κατατομή, άλλα χαρακτηριστικά, άλλο σχήμα προσώπου, οφθαλμών, μύτης, χειλιών, άλλο χρώμα!

Συμπωματικά τα χαρακτηριστικά του Μ. Αλέξανδρου ταιριάζουν με τα περισσότερα αρχαία Ελληνικά αγάλματα. Αυτά που η κατασκευή τους έγινε πολλές χιλιετίες πριν και όχι πρόσφατα.

Οι παραχαράκτες λοιπόν της ιστορίας, οι πλιατσικολόγοι «τίτλων ευγενείας» όπως κάποιοι στον Μεσαίωνα που αγόραζαν τίτλους για να δηλώνουν «κάτι» είναι αδιάλλακτοι και μεις – γιατί αλήθεια συζητάμε;– μιλάμε για «έντιμο συμβιβασμό». Αλλά ποδοπάτησαν το δημοψήφισμα, την εντολή κατόπιν του λαού που τους εξέλεξε, θα ντραπούν τώρα για την ιστορία μας, την ταυτότητά μας και κατ’ επέκταση για την εθνική μας κυριαρχία και ύπαρξη; Αυτούς τους αρκεί να συνεχίζει να τεντώνει καλά το κουμπί στο κουστούμι τους. Η ξαφνική τους ευμάρεια να διασφαλιστεί! Να συνεχίσουν να τσεπώνουν 1000 ευρώ επίδομα ενοικίου τη στιγμή που καταδικάζουν τους Έλληνες να ζουν με 400 ευρώ μηνιαίως μέσον όρο. Αυτοί έχουν εξασφαλίσει δωρεάν δωμάτια σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία για να πηγαίνουν δήθεν άνετα στη Βουλή όπου θα ψηφίζουν τις εντολές των ξένων και την καταδίκη μας. Όπου μ’ ένα κλικ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αυτοί ψήφισαν θα στραγγαλίζεται μια ολόκληρη ζωή.

Απορώ γιατί συζητάμε. Τα αυτονόητα δεν συζητιούνται, δεν παζαρεύονται, δεν διαπραγματεύονται. Δεν υπάρχει για τα αυτονόητα «έντιμος συμβιβασμός». Συμβιβασμός είναι ένας και λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ρέα Τουτουδάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ