22.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ο Μητσοτάκης εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας; – Η ανάρτηση Ζελένσκι που «έβαλε φωτιά», με διαρροές επιχειρεί να απαντήσει η Αθήνα

Ημερομηνία:

Επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκηλίγες εβδομάδες μετά την «ξαφνική» παρουσία του στην Οδησσό και τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία ωστόσο δεν είχε «φωτίσει» κάποιες «λεπτομέρειες» αυτής της επαφής.

Σήμερα, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε σε εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν, μίλησε για διαρκή αμυντική συνεργασία, «ειδικά ως προς την ενίσχυση αεράμυνάς μας», αλλά και για υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» υποστηρίζουν εκ των υστέρων κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στην κοινή γνώμη που ενημερώνεται μέσω… Ουκρανίας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός όχι μόνο πραγματοποίησε την επίσκεψη στην Οδησσό αλλά προσπάθησε να εμφανιστεί και ως σημαιοφόρος της Δύσης μεταφέροντας δεσμεύσεις (ποιων άραγε και με ποια διαδικασία νομιμοποίησης;) για μεγαλύτερη υποστήριξη και εμπλοκή στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Ζελένσκι η σημερινή συνομιλία τους αφορούσε «την εφαρμογή των συμφωνιών μας στις οποίες καταλήξαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για την διαρκή αμυντική συνεργασία, ειδικά ως προς την ενίσχυση αεράμυνάς μας.

Στις 6 Μαρτίου, στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έγινε μάρτυρας από πρώτο χέρι της σπουδαιότητας της προστασίας των ουρανών μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Επίσης συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες πάνω στη διμερή συμφωνία ασφαλείας βάσει της Διακήρυξης των G7 στο Βίλνιους».

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του απέφυγε να σχολιάσει τα περί συμφωνιών και ανέφερε τα εξής:

«Συνομίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν όψει των σημερινών συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Η πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειας μας. Χαίρομαι, επίσης, γιατί διαπιστώνω ότι η Ουκρανία κάνει σταθερή πρόοδο σχετικά με την υποψηφιότητα της ως κράτος-μέλος της Ένωσης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο «Χ» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενημέρωση ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ενημέρωση της Βουλής για τις συμφωνίες στις οποίες σύμφωνα με ανάρτηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ουκρανία, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Για μείζονος εθνικής σημασίας θέμα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι η Βουλή και τα κόμματα δεν γνωρίζουν τίποτα επ΄ αυτού.

«Τίθεται ένα αμείλικτο ερώτημα, ποιες είναι οι συμφωνίες στις οποίες προχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανία;», ανέφερε ο κ. Κατρίνης και ζήτησε απαντήσεις για το περιεχόμενο των μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ζελένσκι για το οποίο η Εθνική Αντιπροσωπεία και τα κόμματα δηλώνουν άγνοια.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...