17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο Πούτιν έκανε τον Τσετσένο ηγέτη Καντίροφ υποστράτηγο – Στέλνει τους έφηβους γιους του στον πόλεμο

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε στον Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, τον βαθμό του υποστράτηγου.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα ακόμη καλό νέο. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας μου απένειμε τον βαθμό του υποστράτηγου. Το διάταγμα εκδόθηκε με τον αριθμό 709. Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς με ενημέρωσε προσωπικά για αυτό και με συνεχάρη», έγραψε στο Telegram.

Ο Καντίροφ ευχαρίστησε τον Πούτιν και υποσχέθηκε να τιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους. Δήλωσε επίσης ότι τώρα «οι στρατιώτες μας διεξάγουν επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και στην περιοχή Χερσώνα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Τσετσένος ηγέτης είχε δηλώσει ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Καντίροφ επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία και γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Ο ηγέτης της Τσετσενίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στείλει τους έφηβους γιους του, συμπεριλαμβανομένου του 14χρονου γιου του Άνταμ, να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Ήρθε η ώρα να αποδείξουν την αξία τους σε μια πραγματική μάχη και καλωσορίζω αυτή την επιθυμία τους», δήλωσε ο στενός σύμμαχος του Πούτιν.

«Σύντομα θα πάνε στην πρώτη γραμμή και θα βρίσκονται στα πιο δύσκολα τμήματα της γραμμής επαφής», είπε, προσθέτοντας ότι η δήλωσή του αυτή απευθυνόταν σε «ματαιόδοξους ομιλητές που ισχυρίζονται ότι αγαπημένα μου πρόσωπα δεν συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...