30.8 C
Chania
Sunday, June 16, 2024

Ο χοίρος με τα βελανίδια

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Πέρυσι με τα πρώτα περιοριστικά οικονομικά μέτρα, που πήρε η κυβέρνηση, το συζήτησα με φίλο την ώρα που έπινα τον καφέ της παρηγοριάς, σένα ταπεινό καφενεδάκι. «Και τώρα τι θα κάνει ο κόσμος Τάκη»; -«Πως θα βγει η χώρα από την κρίση»; -Ξέρεις μου λέει το ανέκδοτο με το χοίρο και τα βελανίδια»;- «Δεν το ξέρω, για πες, είμαι έτοιμος να το ακούσω».

«Ήτανε μια φορά ένας χοίρος ,και του δώσανε να φάει βελανίδια, χωρίς περιορισμό. Έφαγε ανεξέλεγκτα, του σκασμού, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας». «Όταν έφθασε η ώρα να βγάλει την τροφή, από την γνωστή οδό, έπαιξε μουγκρητό γιατί ήτανε δυσκοίλιος, που ακούστηκε , από βουνά κάμπους και πελάγη».

Έτσι μου λέει ο φίλος μου ο Τάκης θα την πάθουμε κι εμείς. Μα «όλοι μαζί τα φάγαμε» Τάκη; -«Σίγουρα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, άλλοι έφαγαν πολλά, άλλοι λίγα και άλλοι καθόλου». «Όλοι όμως φταίμε διότι, τις κυβερνήσεις εμείς τις ψηφίζουμε,

αντιπρόσωποι μας είναι αυτοί που κυβερνούν»; Γιατί τόσα χρόνια δεν απαιτήσαμε χρηστή διαχείριση και έντιμη διοίκηση, ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας παρά ο καθένας βγάζει την ουρά του απέξω και τα ρίχνει στους άλλους. «Θυμάσαι μου είπε ο Τάκης, τον λόγο του προέδρου Τζον Φ. Κένεντυ που είχε πει¨ «Δεν έχει σημασία τι θα κάνει η πατρίδα για σένα, αλλά τι θα κάνεις εσύ για τν πατρίδα».Μεγάλη κουβέντα αυτή Τάκη. Λόγια μεγάλων ανδρών αλλά πως γίνονται πράξη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό θέαμα σε παραλία ωοτοκίας καρέτα – καρέτα στα Χανιά

Μια μοναδική εμπειρία έζησε χθες βράδυ, ένα ζευγάρι στον...

Στεγαστική κρίση και δημογραφικό: Το 72% των νέων Ελλήνων μένει με τους γονείς του

Είναι γνωστό ότι οι δημογραφικές τάσεις που επικρατούν σε μία χώρα...

Αλλάζει το καθεστώς στις ΔΕΥΑ στην Κρήτη: Υπό εξέταση μόνο μία ανά νομό

Αλλαγές στο καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) εξετάζει...

Μεγάλη διάκριση για δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σημαντική διάκριση απέσπασαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μιχάλης Δούμπος....