18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Πέθαναν για μια θέση πάρκινγκ – Τι λέει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, η αδελφή και η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη

Ημερομηνία:

Την ώρα που τα Ανώγεια θρηνούν τα δύο θύματα του φονικού που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι έρευνες συνεχίζονται για να συμπληρωθεί το παζλ της τραγωδίας. Ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιώργου, Γιάννης Ξυλούρης, δίνει τη δική του εκδοχή μπροστά στις κάμερες.

Όπως λέει το κακό ξεκίνησε για μια θέση πάρκινγκ. Υποστηρίζει πως ο Γιώργος Ξυλούρης δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα και πως ο μοναδικός δολοφόνος, είναι ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη. Λέει χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές.

Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη».

Τι λέει η αδελφή του Λευτέρη Καλομοίρη

Η αδελφή του Λευτέρη Καλομοίρη μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Μαζί σου σαββατοκύριακο, με την Τατιάνα Στεφανίδου, στον ΣΚΑΪ και δεν μπορούσε να κρύψει τον αβάσταχτο πόνο της για την απώλεια του αδερφού της στο διπλό φονικό στα Ανώγεια που συγκλονίζει την Κρήτη.

«Πώς έγινε; Ναι, μακάρι να ‘ξερα», είπε και απάντησε ότι δεν υπήρχε προηγούμενη αντιπαράθεση στις δύο οικογένειες. «Όχι, όχι, όχι. Μα πολύ φιλήσυχος ο Λευτέρης. Δεν ήξερε, μόνο μαντινάδες να βγάζει κι αθώος ήταν. ποτέ δεν τσακώθηκε με κανέναν. Ήταν πολύ καλός, πολύ φιλήσυχος άνθρωπος… Μόνο να βγάζει μαντινάδες και να χορεύει, να διδάσκει παιδιά και δάσκαλος και όλα.  Δεν ήξερε πότε το κακό, δεν πάτησε μυρμήγκι ποτέ. Την οικογένειά του, τρία κορίτσια, δυο αγόρια, πολύ καλά παιδιά, τώρα όλα διαλύθηκαν».

Συγκλονίζει η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη

Στην εκπομπή μίλησε και η κόρη του 63χρονου, η οποία τόνισε πως η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Να σου πω την αλήθεια, αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν άδικο όλο αυτό, άδικο. Ο πατέρας μου έφυγε άδικα.  Ήταν άδικο και για τους δύο, έφυγαν δυο ψυχές άδικα και για τον κάθε άνθρωπο που φεύγει με αυτόν τον τρόπο. Αυτό έχω να πω. Το μόνο που έχω να πω για τον πατέρα μου, ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, ηθικός, αγαπητός στον κόσμο. Όσοι τον γνώρισαν ξέρουν ότι θυσιάστηκε για το παιδί του», τονίζει φανερά συγκλονισμένη.

Βουβά τα Ανώγεια

Τα Ανώγεια είναι σήμερα «βουβά» και το μόνο που ακούγεται σε όλο το χωριό είναι τα σπαρακτικά μοιρολόγια της μαυροφορεμένης γυναίκας του και των παιδιών του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη.

Μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τον άνθρωπο τους, έναν άνθρωπο της τέχνης και της παράδοσης. Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το τελευταίο αντίο στον «Ντελικανή» Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός το βράδυ του περασμένου Σαββάτου…

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη παραδόθηκε χθες το μεσημέρι. Aντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου. Ποδοσφαιριστής παλιότερα είχε διακριθεί με στη συμμετοχή του σε τοπικές ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τον είχε κερδίσει η πυγμαχία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...