20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Πέτρος Γαϊτάνος: “Έκανα λάθος με τη Χρυσή Αυγή και θέλω να ζητήσω συγγνώμη” – Όταν το 2012 δήλωνε: “Ξέρετε πόσες φορές μου έρχεται να σπάσω στο κεφάλι των μαύρων τα cd, που πουλάνε;”

Ημερομηνία:

“Ποτέ δεν μου άρεσε η βία, η παραβατικότητα, η εγκληματικότητα”. Να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα με τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή, θέλησε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Να δώσει ένα τέλος στις “φήμες” που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, έπειτα από κάτι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, που τον θέλουν υποστηρικτή της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, θέλησε ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο οποίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής “Έλα Χαμογέλα”.

Ο γνωστός για το εκκλησιαστικό του ρεπερτόριο “αρπάζοντας” την ευκαιρία από μία σχετική ερώτηση της Χρηστίδου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας τα εξής:

“Θέλω να μου δώσεις τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω κάτι που εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει ξεκαθαριστεί όπως πρέπει. Κάποτε με ρώτησαν σε μία συνέντευξη ποια είναι η γνώμη μου για τη Χρυσή Αυγή. Έχω την ανάγκη τώρα να κάνω μία διόρθωση σε αυτό και να ξεκαθαριστεί εφάπαξ αυτή η παρεξήγηση. Τότε ήμασταν σε μία περίεργη κατάσταση κρίσης και βλέπαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι βοηθούσαν κάποιους γέροντες, κάποιους ανθρώπους που είχαν προβλήματα, στο κέντρο της Αθήνας. Εγώ έκανα ένα λάθος όμως σε αυτό και γι’ αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Και το κάνω αυτό διότι τώρα, ακούγοντας αυτά που είχα πει τότε, σκέφτομαι ότι δεν μου ταιριάζει ο Πέτρος αυτός. Δεν θα τα’ λεγα αυτά. Γιατί και δεν ανήκω σε μία τέτοια νοοτροπία και γιατί είπα έναν λογισμό που φαινόταν σαν να τους στηρίζω. Όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω καμία σχέση με αυτούς. Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί αυτή η ιστορία, να τελειώσει”.

Και συνέχισε:

“Ποτέ δεν μου άρεσε η βία, η παραβατικότητα, η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ευθείς. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους που στεναχωρήθηκαν ή αισθάνθηκαν άβολα”.

Τι ειχε δηλώσει ο Πέτρος Γαϊτάνος

Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του γνωστού καλλιτέχνη Πέτρου Γαϊτάνου στις 16 Οκτωβρίου του 2012, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κορίτσια για σπίτι” στο Μακεδονία TV, εξέφρασε τη λύπη του για το επίπεδο των νεοελλήνων και σημείωσε ότι δεν αντέχει την ψευτοευγένεια, που επιβάλλουν τα ΜΜΕ.

“Έχουμε πνιγεί μέσα στην ευγένεια”, είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας ότι του αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής και πολλές φορές θα ήθελε ο ίδιος να κάνει αυτό που κάνουν τα μέλη της.

Ο Π. Γαϊτάνος, πέρα από την υποστήριξη του στη δράση του συγκεκριμένου κόμματος, μίλησε και για την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι cd μουσικής πωλούνται στο δρόμο από μαύρους και οι αστυνομικοί κοιτούν χωρίς να κάνουν τίποτα.

“Ξέρετε πόσες φορές μου έρχεται να σπάσω στο κεφάλι των μαύρων τα cd, που πουλάνε;” αναρωτήθηκε και κατέληξε λέγοντας ότι προτιμά να ξεφεύγει η Χρυσή Αυγή, παρά να λούζεται από την χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...