15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Παγκρήτια διαμαρτυρία στο Αρκάδι για τα τοξικά της Συρίας

Ημερομηνία:

Το  Αρκάδι, για καθαρά συμβολικούς λόγους επελέγη για την νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των  κρητικών ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας.

Η απόφαση ανήκει στην συντονιστική επιτροπή της Ομάδα- Πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί και αποτελείται από τον δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων Ρούσο Κυπριωτάκη, τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Πέτρο Ινιωτάκη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωκράτη Βαρδάκη και την πρόεδρο των Αρχιτεκτόνων Φανή Κουτσουμπού.

Εκτός της παγκρήτιας διαμαρτυρίας που θα γίνει στο Αρκάδι, μέσα τις επόμενες εβδομάδες, δρομολογείται και η οργάνωση Πανμεσογειακού Συνεδρίου με τη συμμετοχή και άλλων περιφερειών της Μεσογείου, φορέων και οργανώσεων. Το Forum θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κρήτη, και θα περιστρέφεται γύρω από το Περιβάλλον, την Ειρήνη και τον Πολιτισμό.

Χθες εγινε και συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος μαζί με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας του νησιού, έχουν δημοσιοποιήσει σε όλους τους τόννους  την κάθετη διαφωνία τους με την καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ