21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παραιτήθηκε και ο Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής του Νοσοκομείου Χανίων “λόγω εξοντωτικών συνθηκών εργασίας” και προσβλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς ανθρώπων

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο νοσοκομείο Χανίων. Μετά την παραίτηση του Διευθυντή του ΤΕΠ, Στέλιου Καστρινάκη, σήμερα είχαμε την παραίτηση του Νίκου Τσιμινικάκη, Διευθυντή Χειρουργικής στην Β Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Σε ανάρτησή του ο κ. Τσιμινικάκης αναφέρει για τους λόγους της παραίτησης:

Με μεγάλη μου λύπη αλλά δυστυχώς και απογοήτευση αναγκάστηκα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή Χειρουργικής στην Β Χειρουργική κλινική μια θέση που πιστεύω ότι την τίμησα με θυσίες σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο και αίσθηση χρέους τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους συναδέλφους μου επί 21 ολόκληρα χρόνια στο νοσοκομείο Χανίων σε συνολική υπηρεσία 31 χρόνων στο ΕΣΥ.

Οι λόγοι που με ώθησαν στην παραίτηση είναι αφ’ ενός οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί λόγω υποστελέχωσης που οφείλεται στις εμμονικες ιδέες των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Αλλά και η προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά ανθρώπων τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συναδέλφους μου της Β Χειρουργικής, ανθρώπων ευκαιριακά βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης για τη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί ένα νοσοκομείο. Απαξιούν ακόμα και να κάνουν διάλογο!

Δυστυχώς σε λίγο… γιατρό θα ψάχνουμε και γιατρό δεν θα βρίσκουμε στο νοσοκομείο Χανίων

Νίκος Τσιμινικακης
Χειρουργός
Διευθυντής ΕΣΥ
Β Χειρουργική
Νοσοκομείο Χανίων

Σημειώνουμε ότι το κλίμα στο νοσοκομείο Χανίων μοιάζει εκρηκτικό αφού οι γιατροι έχουν φτάσει στα όριά τους λόγω της εξοντωτικής υπερεφημέρευσης. Όπως αναφέρει σε δική του ανάρτηση ο γενικός χειρουργός του ιδρύματος, Γιώργος Πετράκης, οι γιατροί δουλεύουν πάνω από το νόμιμο όριο των 60 (!) ωρών εργασίας εβδομαδιαίως.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Στο νοσοκομείο Χανίων το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για τις εφημερίες του μήνα. Πριν λίγες ημέρες έπεσαν τα πρώτα εντέλλεσθε από τον κύριο Διοικητή.

Πρόκειται για αυταρχικές αποφάσεις για να βγει το πρόγραμμα εφημεριών άρον άρον υποχρεώνοντας γιατρούς σε εξοντωτική υπερεφημέρευση πάνω από το νόμιμο όριο των 60 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως.

Τα ίδια με ενημερώνουν γίνονται και στο Ρέθυμνο. Ο κύριος Υπουργός και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ τα βλέπουν όλα καλά.

Εκτιμώ πως τον Αύγουστο αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση δεν θα υπάρχουν άσπρες μπλούζες στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι παλαιότεροι γιατροί του νοσοκομείου λένε ότι τέτοιες καταστάσεις δεν έχουν ξανά υπάρξει ποτέ.

"google ad"

Σήμερα παραιτήθηκε ένας εξαιρετικός συνάδελφος χειρουργός ο Τσιμινικάκης ο Νίκος που εργάστηκε για 21 συναπτά έτη στην Β’ Χειρουργική Κλινική επειδή δεν μπόρεσε να αντέξει την πρωτόγνωρη κατάσταση – γαλέρας η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο.

Σύντομα θα ακολουθήσουμε και εμείς. Αυταρχισμός , αποφασίζομεν και διατάσσομεν και εντέλλεσθε. Εντέλλεσθε και σύντομα τετέλεσθαι για το νοσοκομείο Χανίων.

Οφείλουν όμως όλοι να γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο δεν ανήκει σε κανέναν διοικητή. Ανήκει στον χανιώτικο λαό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...