20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Περαχώρι Ανωγείων: Δυόμισι χρόνια μετά το φονικό, η ένταση δεν έχει κοπάσει μεταξύ των δύο οικογενειών

Ημερομηνία:

Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από το διπλό φονικό στα Ανώγεια, που βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες και έστειλε στη φυλακή τον 31 χρόνο Μανώλη Καλομοίρη.

Η αστυνομία έμεινε καιρό στο Περαχώρι Ανωγείων, στη γειτονιά που έχασαν τη ζωή τους ο Λευτέρης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης, από το φόβο αντεκδίκησης, αν και η οικογένεια Καλομοίρη έφυγε από την πρώτη στιγμή από το χωριό.

Όμως φαίνεται πως η ένταση στο Περαχώρι Ανωγείων δεν έχει κοπάσει. Όταν μέλη της οικογένειας Καλομοίρη επισκέπτονται το σπίτι τους και τον τάφο του “Ντελικανή” όπως ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ο Λευτέρης Καλομοίρης, “τα αίματα ανάβουν”.

Η ΕΡΤ Χανίων αποκαλύπτει ένα βίντεο, όπου μόλις μέλη της οικογένειας Ξυλούρη αντίκρυσαν μέλη της οικογένειας Καλομοίρη που επισκέφθηκαν το σπίτι τους στο Περαχώρι, δημιουργήθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Στο βίντεο της ΕΡΤ φαίνεται ένα αυτοκίνητο στο οποίο μπαίνουν οι δύο κόρες του Μανώλη Καλομοίρη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο πίσω κάθισμα βρίσκεται και ένα μωρό. Το αυτοκίνητο είναι σταματημένο έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι και το μαγαζί που διατηρεί η οικογένεια Ξυλούρη, μόλις λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ξαφνικά ακούγονται φωνές και απειλές από την απέναντι πλευρά, οι οποίες σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια Καλομοίρη, προέρχονται από τη μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη. Οι δύο γυναίκες στο αυτοκίνητο τρομάζουν και όπως ακούγεται στο αποκαλυπτικό βίντεο της ΕΡΤ, παίρνουν τηλέφωνο την αστυνομία ζητώντας βοήθεια.

“Ελάτε τώρα στου Καλομοίρη, είμαστε μόνες μας” ακούγεται να λέει η μία από τις δύο κόρες του. Είναι μόνο ένα από τα πολλά φραστικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί στη γειτονιά που έγινε το διπλό φονικό τον Μάϊο του 2020, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πολλές είναι και οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί.

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου εκδικάζεται ενώπιον του μικτού ορκωτού Εφετείου Κρήτης η υπόθεση του Μανώλη Καλομοίρη, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Λόγω της έντασης που υπάρχει, η δίκη που είχε αναβληθεί στις 17 Μαρτίου του 2022, αναμένεται να γίνει κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία έχει υποδείξει ξεχωριστούς χώρους στο δικαστικό Μέγαρο Χανίων για τις δύο οικογένειες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...