24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Πεσκόφ: Πιθανή χρήση πυρομαχικών διασποράς από το Κίεβο θα αναγκάσει τη Ρωσία να απαντήσει ανάλογα

Ημερομηνία:

ΜΟΣΧΑ, 12 Ιουλίου. /TASS/. Η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει στην Ουκρανία που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

“Φυσικά, η πιθανή χρήση αυτού του είδους των όπλων αλλάζει τα δεδομένα και σίγουρα θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ως απάντηση”, δήλωσε ο Πεσκόφ, καθώς διαβίβασε ερωτήσεις για το ποια ακριβώς μέτρα θα ληφθούν στο υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Ζαπορόζιε ανέφεραν ότι ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν την πόλη Τοκμάκ με πυρομαχικά διασποράς.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προειδοποίησε ότι, αν ποτέ τα αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς παραδοθούν στην Ουκρανία, η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει παρόμοια όπλα εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς στην ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, καθώς αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι για τους αμάχους. Η παροχή τέτοιων όπλων από την Ουάσινγκτον θα παρατείνει μόνο τη σύγκρουση, είπε.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρότεινε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το οπλοστάσιό της σε πυρομαχικά διασποράς μετά τον βομβαρδισμό του Τοκμάκ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ