19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Πλατανιάς – Πιερικός 1-0

Ημερομηνία:

Αξιοποιώντας για μία ακόμα φορά τον παράγοντα “έδρα”, ο Πλατανιάς αναδείχτηκε νικητής του Πιερικού με σκορ 1-0 στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Μάλεμε για την 11η αγωνιστική της Football League! Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 16ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Ιγκόρ Μιρτσέτα. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Ναζλίδης όταν ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Τσιντώτα.

Η επιτυχία για τον Πλατανιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν υπολογιστεί το γεγονός ότι από το 58ο λεπτό αναγκάστηκε να μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πάγκαλου, απόφαση που προέκυψε από τον διαιτητή Σφακιανάκη και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών μιας και οι γηπεδούχοι αξίωσαν πέναλτι στην ανατροπή του επιθετικού της χανιώτικης ομάδας από αντίπαλό του αλλά ο αθηναίος ρέφερι τον τιμώρησε για “θέατρο”.

Σε κάθε περίπτωση η νίκη για τον Πλατανιά είναι τεράστια. Ήταν η δεύτερη σερί στο Μάλεμε και παράλληλα, η έβδομη συνολικά στο πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη συμβολή στη νίκη της χανιώτικης ομάδας είχε ο τερματοφύλακας Γιώργος Λαζαρίδης, οι αποκρούσεις του οποίου στο 44ο και στο 89ο λεπτό αποδείχτηκαν καθοριστικές για να παρθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2′ Σουτ από τον Γκουγκουλιά, ο Τζανής βάζει την κόντρα και η μπάλα καταλήγει σε κόρνερ
15′ (1-0) Ο Ναζλίδης παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και στο ελιγμό του ανατρέπεται από τον Τσιντώτα. Ο διαιτητής Σφακιανάκης υποδεικνύει το πέναλτι για τον Πλατανιά, με τον Μιρτσέτα να ευστοχεί
20′ Ο Μιρτσέτα εκτελεί πλασαριστά το φάουλ για τον Δέντσα, ο οποίος σουτάρει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα
23′ Ο Μιρτσέτα πλασάρει άουτ
44′ Ο Ελευθεριάδης σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής του Πλατανιά κι από διαγώνια θέση, με τον Λαζαρίδη να αποκρούει σωτήρια στην δεξιά του γωνία
49′ Ο Πάγκαλος σουτάρει αλλά η μπάλα περνά ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Πιερικού
55′ Ο Πάγκαλος πασάρει για τον Μιρτσέτα, ο οποίος σουτάρει ψηλά άουτ
58′ Ο Πάγκαλος ανατρέπεται από αμυντικό του Πιερικού αλλά αντί για πέναλτι, θα αντικρίσει τη 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σφακιανάκη
59′ Σουτ από τον Μπλαζέφσκι, άουτ
65′ Νέο σουτ από τον Μπλαζέφσκι, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Λαζαρίδη
73′ Ο Γκονζάλες εκτελεί κόρνερ και ο Ναζλίδης πλασάρει άουτ
89′ Μεγάλη απόκρουση από τον Λαζαρίδη σε πλασέ του Κουτσοσπύρου

Πλατανιάς
(Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Ραπτάκης, Τζανής, Κουρτεσιώτης, Παληγεώργος, Δέντσας (76′ Μαραγκός), Γκονζάλες (83′ Παπαζούδης), Μαραγκουδάκης, Πάγκαλος, Μιρτσέτα (60′ Δράμι), Ναζλίδης

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Τσιντώτας, Πουρσανίδης, Γιαζιτζόγλου, Κοντεών, Κωτσιόπουλος (76′ Κόιτς), Ιντζόγλου, Τόσκας, Πέντα (46′ Μπλαζέφσκι), Κουτσοσπύρος, Γκουγκουλιάς, Ελευθεριάδης (68′ Πουρτουλίδης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφακιανάκης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντάλλας (Αθηνών), Μπετσόγλου (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαζαρίδης, Κουρτεσιώτης, Δέντσας, Μαραγκουδάκης, Πάγκαλος – Τσιντώτας, Κοντέων, Κωτσιόπουλος, Τόσκας, Ιντζόγλου, Πέντα,
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 58′ Πάγκαλος

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
“Πετύχαμε μία δικαιότατη νίκη” τόνισε στις δηλώσεις του ο Τίμος Καβακάς για το “τρίποντο” που κατάφερε να πάρει η ομάδα του κόντρα τον Πιερικό.
Όπως είπε ο προπονητής του Πλατανιά: “Σ’ αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι όντως ο διαιτητής ήταν κακός. Ίσως ήταν η χειρότερη διαιτησία που μας έχει διαιτητεύσει στα τελευταία 11 παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο ομάδες, έχουν παράπονα. Φόρτωσε και τις δύο ομάδες με πάρα πολλές κάρτες χωρίς να υπάρχει λόγος κι εκεί που έπρεπε να ήταν αυστηρός, δεν ήταν. Νομίζω ότι πετύχαμε μία δικαιότατη νίκη. Εμείς ό,τι έχουμε καταφέρει, το έχουμε καταφέρει παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνετε τη δυσκολία που υπάρχει όταν παίζεις με μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται πάρα πολύ καλά και χάνει πάρα πολύ δύσκολα. Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν και πλέον προετοιμαζόμαστε για το επόμενο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Προέχει να ξεκουραστούμε για να είμαστε φρέσκοι την ερχόμενη Κυριακή. Από εκεί και πέρα, μετά την αποβολή η ομάδα αμύνθηκε πάρα πολύ καλά. Ο αντίπαλος είχε δύο ευκαιρίες. Λογικό είναι. Παίζαμε με τον Πιερικό και ήταν λογικό να είχε ευκαιρίες. Γενικά, η εικόνα της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή. Ειδικά στο α’ ημίχρονο, είχαμε καθολική υπεροχή. Θα πρέπει και γνωρίζουμε, ποια κομμάτια πρέπει να βελτιώσουμε, που είναι οι γρήγορες συνεργασίες όταν η μπάλα φτάσει πλέον στην επίθεση. Εκεί είναι το πρόβλημά μας. Αλλά αυτό είναι θέμα ικανότητας, ποιότητας και εξάσκησης. Θα το βελτιώσουμε. Η ομάδα όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερη. Αυτή την εντύπωση έχω. Ήρθαν νέα παιδιά στην ομάδα που προσπαθούν ν’ αφομιώσουν αυτά που θέλουμε. Είναι λίγο πίσω όσον αφορά τον τομέα της φυσικής κατάστασης αλλά δουλεύουν σκληρά και είναι συνειδητοποιημένοι και πειθαρχημένοι”.

Πριν από τον κ. Καβακά, είχε τοποθετηθεί ο προπονητής του Πιερικού, Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε: “Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι με πάρα πολλή ένταση. Είχε πάρα πολύ δύναμη και πάθος και από τις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στον Πλατανιά που κατάφερε και κέρδισε. Δεχτήκαμε ένα γκολ από πέναλτι που για μας δεν είναι και με αυτό τον τρόπο ο αντίπαλος βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Νομίζω ότι είχαμε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και στο α’ ημίχρονο και στο β’. Σίγουρα υπήρξε μια φάση στο β’ ημίχρονο που για μένα ήταν πέναλτι. Αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Πλατανιά αλλά για μένα το πρώτο λάθος μετράει πάντα στο ποδόσφαιρο. Ό,τι και να έκανε ο διαιτητής, και τα φάουλ μετά που μας έδινε, αυτό το πέναλτι που έδωσε, δεν έπρεπε να το δώσει. Μετά κατάλαβε το λάθος του και πήγε να το διορθώσει με άλλο λάθος. Μετά ο αντίπαλος διαμαρτυρόταν, πετούσαν μπάλες μέσα… Παρόλα αυτά, είχαμε την ευκαιρία με τον Κουτσοσπύρο στο τέλος να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι που νομίζω ότι θα ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που είναι 1η στη βαθμολογία και για μένα είναι δίκαια. Όταν είσαι 1ος ή τελευταίος, όπου βρίσκεσαι, βρίσκεσαι δίκαια, ανεξάρτητα από το αν παίζεις ή δεν παίζεις καλά. Αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο και στη Β’ Εθνική ειδικά είναι το αποτέλεσμα. Και αυτή τη στιγμή ο Πλατανιάς αποδεικνύει ότι ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα. Αν και είχαμε πολλά αμυντικά προβλήματα λόγω των τιμωριών που είχαμε σήμερα, νομίζω ότι το παιχνίδι το χάσαμε από την επίθεσή μας. Δεν καταφέραμε να βάλουμε τη μπάλα μες στα δίχτυα. Στην άμυνα, ο τερματοφύλακάς μας δεν ακούμπησε τη μπάλα. Συγχαρητήρια στο συνάδελφο και στην ομάδα του για τη νίκη και για την πορεία που κάνει”.

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών μίλησαν ο Μηνάς Τζανής για τον Πλατανιά και ο Νέστορας Κουτσιώπουλος για τον Πιερικό.
Όπως είπε ο Τζανής: “Πετύχαμε άλλη μία σημαντική νίκη στην έδρα μας. Πιστεύω ότι η ομάδα μου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και αδίκως μείναμε με 10 παίκτες. Πιστεύω ότι με ακόμα περισσότερη δουλειά ακόμα μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα”.
Και ο Κουτσιώπουλος: “Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από μια στημένη φάση, ένα πέναλτι όπου κατά την άποψή μου το κερδίζει ο αντίπαλος χωρίς να είναι. Από εκεί και πέρα, παίξαμε το παιχνίδι μας. Χάσαμε 3-4 κλασικές ευκαιρίες, δεν βάλαμε γκολ κι έτσι χάσαμε. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω και θα δουλέψουμε”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...