21.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Πνίγηκε στην αφρικάνικη σκόνη το Παλιό Λιμάνι – Μέτρα προστασίας | Φωτός

Ημερομηνία:

Κίτρινο και σκονισμένο το Παλιό Λιμάνι Χανίων σήμερα από την σκόνη που μεταφέρεται από την Αφρική με τους ισχυρούς νοτιάδες.

Στο Παλιό Λιμάνι πολλοί σταματούν για να δουν το φάρο και θάμπωσε και κρύφθηκε πίσω από τον πυκνό μανδύα σκόνης που γέμισε τον ουρανό των Χανίων.

Αρκετοί και αυτοί που επέλεξαν να φωτογραφίσουν το λιμάνι υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Λιγότεροι αυτοί που κάθισαν σε καφετέριες, αφού η σκόνη και η ζέστη του νοτιά κάνουν την παραμονή λιγότερο ευχάριστη.

Δείτε φωτός:

Μέτρα προστασίας από την αφρικάνικη σκόνη

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, το φαινόμενο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και για αυτό εξέδωσε ανακοίνωση με μέτρα προστασίας.

Συνιστά:

Περιορισμό στην άσκοπη χρήση των ΙΧ, επειδή το φαινόμενο επιτείνεται και λειτουργεί αθροιστικά με την ύπαρξη καυσαερίων.

Τα άτομα αυξημένου κινδύνου, δηλαδή ενήλικες και παιδιά με γνωστά αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και καρδιοπαθείς, θα πρέπει να περιορίσουν την σωματική άσκηση για τις ημέρες αυτές, και την όσο το δυνατόν μικρότερη παρουσία τους σε εξωτερικούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση, και επί οποιωνδήποτε εκδηλώσεων από το αναπνευστικό τους σύστημα, να επιδιωχθεί η επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους.

Μέτρα προστασίας και από τους ισχυρούς ανέμους

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω των ιδιαίτερων και έντονων καιρικών φαινομένων – θυελλώδεις άνεμοι – που επικρατούν σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, και που προβλέπονται για αύριο, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στην περιοχή μας, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και πιο συγκεκριμένα:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε την διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες, και γενικά από περιοχές όπου ελαφριά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν από στο έδαφος (πχ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Τέλος, παρακαλούμε όπως οι γονείς φροντίσουν για την ασφάλεια των παιδιών τους κατά την παραλαβή τους από τα σχολεία.
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ