15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Τι ακριβώς συμβαίνει στα Χανιά; – Μετά το Τρούμαν που ήρθε στη Σούδα, ασκήσεις και από Βρετανούς και Ιταλούς περιμετρικά των Χανίων

Ημερομηνία:

Δεν θεωρείται και τόσο συνηθισμένη  δραστηριότητα αυτή που παρατηρείται στο FIR Αθηνών, να ασκούνται τόσες πολλές διαφορετικές δυνάμεις στην περιοχή γύρω από τη Βάση της Σούδας.

Οι Αμερικανοί που πλέον διαθέτουν δυο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Το ένα αεροπλανοφόρο, το Τρούμαν, τράβηξε για Σούδα και το άλλο, το Αιζενχάουερ όπως μαθαίνουμε έχει δεσμεύσει περιοχή για ασκήσεις στο Μυρτώο πέλαγος.

Παράλληλα το βοηθητικό πλοίο USNS GRAPPLE εντάχθηκε στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα περιοχές ασκήσεων έχουν δεσμεύσει η Βρετανία και η Ιταλία, περιμετρικά της Βάσης της Σούδας.

Η Βρετανία έχει δεσμεύσει δυο περιοχές για τις 14-28 Ιουνίου η μία και 18 Ιουνίου η άλλη.

Τέλος, η Ιταλία έχει δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κρήτης για τις 22 και 23 Ιουνίου.

Όλα αυτά συμβάνουν τη στιγμή που για την έλευση του αεροπλανοφόρου Τρούμαν στη Μεσόγειο, όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας,  έχουν εκφράσει την έντονη ενόχλησή τους οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με το pentapostagma.gr προς συνάντησή του στην περιοχή είχε καταπλεύσει το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Moskva» , που αποκαλείται  και ως  «φονέας των αεροπλανοφόρων», έξω από τις ακτές της Συρίας. Αυτό αναφέρει και το Ρώσικο ειδησεογραφικό πόρταλ pravdareport.com. Σχετικές αναφορές υπάρχουν τόσο στη Wall Street Journal, όσο και στοzerohedge.com όπου όπως αναφέρει, η παρουσία του USS Truman χρησιμοποιείται για να σταλθεί ένα “ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία”.

Άραγε, η περικύκλωση της Βάσης της Σούδας από δυνάμεις της Ιταλίας και της Βρετανίας για ρίψεις βολών να σχετίζεται και με την ένταση που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας;

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=b4jwr89F00w”]

Με πληροφορίες από onalert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ