14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Πούτιν: Η Ρωσία διαθέτει όπλα που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο

Ημερομηνία:

Σε θέσης μάχης έχουν τεθεί «όπλα που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο» όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η προειδοποίηση έγινε μέσω ενός βίντεο στο οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να λέει ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι έτοιμοι να εκτοξευθούν. Μάλιστα, προειδοποιεί για όπλα που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκονται σε θέση μάχης.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επετείου της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας, όπου ο Πούτιν συνεχάρη τα ρωσικά στρατεύματα για τον υψηλό επαγγελματισμό τους, το κουράγιο και την πίστη τους στην πατρίδα.

«Βλέπουμε πόσο δύσκολη είναι η διεθνής κατάσταση. Τους κινδύνους που υπάρχουν και τις προκλήσεις» ανέφερε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος για να συνεχίσει λέγοντας πως η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή για έναν άμεσο και ειλικρινή διάλογο, «αλλά τα συμφέροντα της Ρωσίας και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις», λέγοντας πως η Ρωσία έχει θέσει σε ετοιμότητα οπλικά συστήματα «που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο». Μάλιστα, αποκάλυψε πως «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα οπλικά μας συστήματα που περιλαμβάνουν υπερηχητικά και βασίζονται σε νέες αρχές της Φυσικής, επεκτείνοντας τη χρήση των προηγμένων τεχνολογιών και των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης». Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε πως «αυτά είναι πραγματικά όπλα του μέλλοντος, τα οποία θα αυξήσουν πάρα πολύ τη μαχητική δυναμική των στρατιωτικών μας δυνάμεων».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...