19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Προαιρετικός εμβολιασμός: Κατεβαίνει το ηλικιακό όριο στα παιδιά – Από 12 χρονών και πάνω θα μπορούν να εμβολιαστούν

Ημερομηνία:

Τρόμο φέρνει στην κυβέρνηση η πρόβλεψη μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε και 20.000 κρούσματα την ημέρα. Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας προέβλεψε ότι θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι επισημαίνοντας ότι τον επόμενο μήνα μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να εκτιναχθεί στα 20.000 καθημερινά.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης να κτιστεί το τοίχος ανοσίας μέχρι και τα τέλη Αυγούστου φαίνεται ότι δεν έχει καμία προοπτική καθώς ακόμα και με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς οι πολίτες θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον στο φθινόπωρο για να αποκτήσουν ανοσία έχοντας κάνει και την δεύτερη δόση των εμβολίων.

Την ίδια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να δουν κατά πόσο οι απειλές για αναστολή εργασίας όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο έπιασαν τόσο. Τα στοιχεία των επόμενων ημερών θα δείξουν εάν οι ανεμβολίαστοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού ή απλώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους μόνο για εκφοβισμό και δεν εννοεί τα όσα λέει.

Παράλληλα το γεγονός ότι η εκκλησία δεν πήρε μια ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς περιπλέκει τα πράγματα καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι στους άνω των 80 ετών η χώρα μας βρίσκεται στην 18η θέση του ΕΟΧ με ποσοστό 69,8%, έναντι μέσου όρου υψηλότερου του 80%.

Προκειμένου πάντως η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μια ακραία κατάσταση το φθινόπωρο το υπουργείο Παιδείας, προγραμματίζει, τις αμέσως επόμενες μέρες, να κατεβάσει το όριο του εμβολιασμού από τα 15 έτη, στα 12.

Όπως είναι γνωστό αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον προαιρετικό εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας 15-17 ετών.

Ακόμα κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι υπάρχει σκέψη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τα μαθήματα δια ζώσης να τα παρακολουθούν μόνο οι εμβολιασμένοι ενώ οι ανεμβολίαστοι φοιτητές να συνεχίσουν με τηλεκπάιδευση. Η σκέψη αυτή έχει ως στόχο να πιέσει τους νέους να εμβολιαστούν καθώς οι εμβολιασμένοι θα έχουν προβάδισμα έναντι των αρνητών στα θέματα της εκπαίδευσης και των εργαστηρίων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα Ιάσονα Λαλαούνη: Οργή για την δικαστική απόφαση – «Ούτε το δίπλωμα δεν του αφαίρεσαν»

Οργισμένη είναι η μητέρα του Ιάσονα Λαλαούνη από την απόφαση του δικαστηρίου, για τον αστυνομικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ζητούν την καρατόμηση του Κασσελάκη Νο2…

Άνω – κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσκλητήριο του…Κασσελάκη Β’...

Διακοπή νερού τη Μεγάλη Δευτέρα στο Βαμβακόπουλο

Διακοπές στην υδροδότηση θα υπάρξουν τη Μεγάλη Δευτέρα στην...