19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Προς υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ εργαζόμενων ΟΤΕ και Διοίκησης

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την υπογραφή ΣΣΕ που «αποτελεί προϋπόθεση για την επαναφορά κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Το πλαίσιο ΣΣΕ υπερψηφίστηκε από τα 27 στα 35 μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ, πιστοποιώντας την αναγκαιότητα για μεγάλες συγκλίσεις σε αυτές τις εποχές.

Κατόπιν Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο για τις τελικές υπογραφές.

Τα βασικά σημεία της νέας ΣΣΕ είναι:

  • Περίοδος ισχύος από 01/01/2020 έως 31/07/2021.
  • Αύξηση για τους νέους συναδέλφους μετά το 2015 5,5% από 01/01/2020 & 3,5% από 01/01/2021,συνολικά 9%. Ο εισαγωγικός μισθός του πρωτοδιοριζόμενου ανέρχεται πλέον από 01/01/2021 στα 866,12 ευρώ για ΔΕ, στα 934,95ευρώ για ΤΕ και στα 978,54 ευρώ για ΠΕ4. (To πλήρες κείμενο της ΣΣΕ θα αναρτηθεί από αύριο στο site της Ομοσπονδίας: www.ome-ote.gr).
  • Για τους παλιούς συναδέλφους πριν το 2015 θα συνεχίσει να υπάρχει 35-ωρο με επιστροφή 4,5% από 01/01/2020 και επιπλέον 3,5% στις 31/07/2021.
  • Πλήρης περιγραφή στη Συλλογική Σύμβαση σχετικά με την εφαρμογή του ΠΔ240/2006 σε οποιαδήποτε μεταβολή – μετασχηματισμό της εταιρείας αποφασιστεί.
  • Τροποποιήθηκε ο κανονισμός μεταθετότητας. Αποφασίστηκε η μισθοδοσία να καταβάλλεται μηνιαίως. Καθώς επίσης συμφωνήθηκε η σύσταση Επιτροπών άμεσα για:
    • Κεφάλαιο Αλληλοβοήθειας.
    • Διευθέτηση ωραρίου καταστημάτων.
    • Δώρο γάμου.
    • Χρηματικά βραβεία.
    • Έξοδα φύλαξης τέκνων.

Καμία ΣΣΕ δεν μπορεί να επιλύσει  όλα τα προβλήματα που ως εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι όμως μια έντιμη συμφωνία που θα δώσει το δικαίωμα και σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, Διοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων να συζητήσουν ουσιαστικά για τα σχέδια μετασχηματισμού της εταιρείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...