24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Προχθές δεν υπήρχαν αντιβιοτικά, χθες δεν υπήρχαν ράμματα, σήμερα δεν υπάρχει αίμα και αύριο δεν θα υπάρχουν ασθενείς

Ημερομηνία:

Με μια λιτή του ανακοίνωση ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής του ΠΓΝΛ κ. Κώστας Φουντάς εγείρει σημαντικά ζητήματα, όσον αφορά τη λειτουργία της κλινικής. «Προχθές δεν υπήρχαν αντιβιοτικά, χθες δεν υπήρχαν ράμματα, σήμερα δεν υπάρχει αίμα και αύριο δεν θα υπάρχουν ασθενείς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνει πως «ασθενείς με όγκους εγκεφάλου χρειάζεται να περιμένουν εκ νέου για εγχείριση», με ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου!

Η ανακοίνωση:

«Με έκπληξή μου διαπίστωσα σήμερα ότι προφανώς υπάρχουν δύο κόσμοι: ο κόσμος στον οποίο ζει η διοίκηση του νοσοκομείου και ένας άλλος, στον οποίο ζουν οι ασθενείς και οι γιατροί τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι χθεσινές δημόσιες διαβεβαιώσεις του Διοικητή του Π.Γ.Ν. Λάρισας, περί επάρκειας αίματος, οδήγησε στην ακύρωση των προγραμματισμένων από καιρό χειρουργείων μου. Ασθενείς με όγκους εγκεφάλου χρειάζεται να περιμένουν εκ νέου, άγνωστο μέχρι πότε, για να κάνει η Διοίκηση το αυτονόητο, την δουλειά της. Προχθές δεν υπήρχαν αντιβιοτικά, χθες δεν υπήρχαν ράμματα, σήμερα δεν υπάρχει αίμα και αύριο δεν θα υπάρχουν ασθενείς.

Αναρωτιέμαι ποιον ωφελεί η όλη κατάσταση.

H ανακοίνωση του Δ/ντη της Νευροχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΛ κ. Φουντά, όπως αυτή αναρτήθηκε στη larissanet.gr, στάθηκε αφορμή για μια «επίθεση» του Χρήστου Ζώη στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω twitter, εκεί δηλαδή όπου ο λαλίστατος υπουργός προβάλει μόνο αυτά που ο ίδιος θέλει.

«Ο κ. Φουντάς είναι σοβαρός άνθρωπος και εξαιρετικός επιστήμονας. Θα σχολιάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης την ανακοίνωση;», ήταν το πρώτο σχόλιο του Λαρισαίου, ο οποίος το συνέχισε και λίγο παρά πέρα: «2 κόσμοι: αυτός της επικοινωνίας και της αυτοϊκανοποίησης και αυτός της σκληρής πραγματικότητας»

Tweet Ζώη για το Πανεπιστημιακό

Δυστυχώς απάντηση εκ μέρους του υπουργού δεν υπάρχει, αν και σήμερα πέρασε και πάλι αρκετή ώρα μέσα στο twitter για να αυτοθαυμαστεί.

Το να μην απαντά σε δημοσιογράφους ή πολιτικούς είναι λίγο το κακό, ανεξαρτήτως αν αυτό είναι μέρος της δουλειάς του και μέσα στις υποχρεώσεις του.

Το πολύ θα είναι να βγει αληθινός ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής όταν λέει πως «σε λίγο δεν θα υπάρχουν ασθενείς…».

Μέχρι τότε ας ελπίσουμε πως κάποιος θα βρεθεί να μαζέψει έναν υπουργό ο οποίος βγήκε ανερυθρίαστα πριν λίγες μέρες στην τηλεόραση για να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό πως «ο ίδιος εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα» και όχι όλους τους Έλληνες όπως είναι η υποχρέωσή του.

Να τον χαίρεστε…

Λ.Π.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ