21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρώην σύμβουλος άμυνας των ΗΠΑ για Ζελένσκι: «Δεν είναι ήρωας, είναι μαριονέτα»

Ημερομηνία:

Ο Συνταγματάρχης και τέως υψηλόβαθμος σύμβουλος του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ και προτεινόμενος πρέσβης στο Βερολίνο από τον πρόεδρο Τραμπ, Douglas Macgregor εμφανίστηκε στο Fox Business για να σχολιάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι θέσεις του ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Ο συνταγματάρχης ο οποίος αρχικά είχε στηρίξει τον πόλεμο στο Ιράκ, μετά ήταν από τους λίγους που είχε ασκήσει εντονότατη κριτική, είπε ότι ο ρωσικός στρατός ήταν «πολύ προσεκτικός» προκειμένου να μην δημιουργήσει θύματα στον άμαχο πληθυσμό, ενώ αποκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy «μαριονέτα». Προέτρεψε μάλιστα τον Ζελένσκι να «ουδετεροποιήσει την Ουκρανία» και είπε ότι «τα περισσότερα από τα νέα που προέρχονται από την Ουκρανία απομυθοποιούνται ως ψέματα».

Επιτέθηκε ευθέως στον Ουκρανό προέδρου απορρίπτοντας πλήρως τον χαρακτηρισμό του «ήρωα» που του αποδίδουν τα δυτικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο ο οποίος θέτει τον λαό του σε τεράστιο κίνδυνο, καθώς η ουδετερότητα της Ουκρανίας είναι τόσο προς το όφελος του ΝΑΤΟ, όσο και της Ρωσίας, αλλά και της ίδιας της Ουκρανίας.

Σημειώνουμε πάντως ότι ο συνταγματάρχης θεωρείται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στις ΗΠΑ με θέσεις ακραίες σε μια σειρά ζητήματα αφου μεταξύ άλλων αναφερόταν στους μουσουλμάνους μετανάστες ως μουσουλμάνους εισβολείς, ζητούσε την επιβολή στρατιωτικού νομου στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ενώ έχει πάρει και ακραίες θέσεις υπέρ του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...