24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Π. Λαφαζάνης από Χανιά: Δεν εκλέγεται ΠτΔ – πάμε για εκλογές

Ημερομηνία:

Τη βεβαιότητα ότι η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές, εξέφρασε απόψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων.

«Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή δεν βγαίνει στον αιώνα τον άπαντα» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς κατέφυγε σε έναν ελιγμό πανικού και αδιεξόδου.

Ο κ. Λαφαζάνης αμφισβήτησε το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για να ψηφίσουν τον κ. Δήμα, και όπως τόνισε η χώρα οδεύει ταχύτατα σε εκλογές, τις οποίες τις έχει ανάγκη.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός χρειάζονται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, χωρίς τρόικα και χωρίς μνημόνια», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης, παραγωγικής προοπτικής, μια νέα προοδευτική πορεία με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

«Αυτό είναι το αίτημα των καιρών, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα ώστε από πειραματόζωο, να γίνει ένα θετικό δίδαγμα για την περιφέρεια μας και για όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στις κυβερνητικές θέσεις του κόμματος, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και θα τους δώσει ένα νέο κοινωνικό αναπτυξιακό ρόλο.

«Θα προχωρήσουμε ταχύτατα σε μια μεγάλη ριζοσπαστική δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, για να πληρώσουν επιτέλους και οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα» είπε. Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει  στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Επιπλέον υπογράμμισε πως στα άμεσα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη των ανέργων, η 13η σύνταξη, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε παράλληλα την στήριξη του ελληνικού λαού αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει μπροστά, δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αυτά τα οποία λέμε μπορούν να γίνουν και μπορούν να γίνουν με την ψήφο και την στήριξη και τους αγώνες του ελληνικού λαού».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...