15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ροδόπη: Πρωτιά για το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» με 38,09%!

Ημερομηνία:

Πολύ υψηλά τα ποσοστά έλαβε το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» στις περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, το ΚΙΕΦ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 38.09% στην Ροδόπη, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση ενώ είναι τρίτη δύναμη στην Ξάνθη, με 20,04%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΙΕΦ είναι το μειονοτικό κόμμα της Θράκης, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, το οποίο πήρε την απόφαση να κατέλθει ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης σε δηλώσεις του στο ΑΝΤ1 για τα αποτελέσματα των ευροκλογών στη Θράκη, έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη καθώς όπως είπε σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Σημείωσε επίσης ότι η κάθοδος του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ουσιαστικά είναι μια πρόβα των σκληροπυρηνικών στελεχών της μειονότητας για τις εθνικές εκλογές!

Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (συντομογραφία Κ.Ι.Ε.Φ., τουρκικάDostluk-Eşitlik-Barış Partisi) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα ενός μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Το κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος προήδρευσε μέχρι το θάνατό του το 1995. Ο διάδοχος του ήταν η χήρα του Ισίκ Αχμέτ, η οποία προήδρευσε μέχρι το 1999. Ο επόμενος επικεφαλής ήταν ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μέχρι το 2007, όταν ο Χατζηοσμάν εξελέγη μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ). Ο επόμενος πρόεδρος, ο Μουσταφά Μποσνάκ, αντικαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2010 από τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη το 2002 και το 2006 για το Νομό Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, ενώ ήταν και αντινομάρχης από το 2002 έως το 2007.

Το 5ο τακτικό γενικό Συνέδριο του ΚΙΕΦ έλαβε χώρα στις 5 Ιανουαρίου 2019, στα γραφεία του κόμματος. Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, η μοναδική υποψήφια στο συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα στα κεντρικά του κόμματος, εξελέγη ως η νέα πρόεδρος του κόμματος.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Ροδόπη και Ξάνθη

Καταγραφη_Ροδοπη

Καταγραφη_Ξανθη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ