15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ρωσική απόβαση με… 12ποντα στην Κρήτη (αξίας 1 δισ. δολαρίων!) | Φωτός

Ημερομηνία:

Στήριξη και από την κυβέρνηση ζητούν οι ξενοδόχοι – Η έλλειψη all inclusive ξενοδοχείων, η δυστοκία χορήγησης βίζας, το αυξημένο κόστος διαμονής και υπηρεσιών, αλλά και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, τονίζουν οι Ελληνες παράγοντες

Φθηνότερες τιμές, all inclusive υπηρεσίες, απλοποίηση του συστήματος για τη χορήγηση βίζας και αυξημένα μέτρα ασφαλείας ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας για να φέρουν στη χώρα μας τους 3,5 εκατομμύρια πελάτες τους που δεν θα ταξιδέψουν φέτος στην Τουρκία μετά την απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι μόνο έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα του 1 δισ. δολαρίων που αφήνουν σε συνάλλαγμα κάθε χρόνο στη γείτονα οι Ρώσοι τουρίστες.  Ηδη τα τελευταία 24ωρα τα μεγάλα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν ξεκινήσει συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να δουν πόσες πτήσεις μπορούν να δεσμεύσουν και σε ποιους προορισμούς της Ελλάδας, με προτεραιότητα την Κρήτη, καθώς θεωρείται ο πιο ζεστός και καλύτερα οργανωμένος τουριστικός προορισμός της χώρας που τους επιτρέπει να «κάνουν όγκο», δηλαδή να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πακέτα που είναι και το ζητούμενό τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ρωσικού οργανισμού τουρισμού, αυτή τη στιγμή περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Τουρκία αναζητούν εναλλακτική επιλογή, με τις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές και όχι μόνο να δίνουν μάχη για το ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος.

Ειδικά στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη συστηματική προσπάθεια προσέλκυσης ενός ποσοστού των Ρώσων τουριστών που δεν θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και αναγκαστικά θα επιλέξουν άλλους προορισμούς για τις διακοπές τους.

Ξένια Ναούμοβα

Spice Travel: «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβούν γεγονότα όπως στην Τουρκία και στην Αίγυπτο. Είναι ευκαιρία τώρα αφού έτσι κι αλλιώς αγαπάμε τη χώρα σας και την ξέρουμε πολύ καλά»

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη 320 διακεκριμένων Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, καλεσμένων του ρωσικού οργανισμού Tez Tour, οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού, ανάμεσά τους μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως οι Aldemar, Aquila και Grecotel, ήρθαν σε επαφή με τους εκπροσώπους των ρωσικών ταξιδιωτικών πρακτορείων προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, όσο εύκολο κι αν ακούγεται και όσο κι αν πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι που τόσα χρόνια επέλεγαν την Τουρκία τώρα θα προτιμήσουν εμάς, είτε λόγω της ασύγκριτης ομορφιάς των ελληνικών προορισμών, είτε λόγω του ίδιου θρησκεύματος που έχουμε, άλλο τόσο δύσκολο είναι στην πράξη να συμβεί αυτό. Τι εννοούμε; Οι Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κρήτη για να γιορτάσουν τα αποτελέσματα της προηγούμενης τουριστικής σεζόν, έστω και αν τα νούμερα κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές, κάθε άλλο παρά συμφώνησαν ότι το να μετακινηθεί έστω ένα ποσοστό από τον όγκο των τουριστών που επισκέπτονταν την Τουρκία στη χώρα μας είναι εύκολη υπόθεση.
Η έλλειψη all inclusive ξενοδοχείων, η δυσκολία στη χορήγηση της βίζας εισόδου (βιομετρικά χαρακτηριστικά), το αυξημένο κόστος διαμονής και υπηρεσιών, αλλά και τα ελλιπή μέτρα για την ασφάλειά τους αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, με άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, ακόμα και η Κύπρος να δείχνουν πιο έτοιμες για να υποδεχτούν το τσουνάμι των Ρώσων τουριστών.

«Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, αλλά χρειάζονται να γίνουν πολλά και μάλιστα άμεσα ώστε να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Hellas Δημήτρης Χαριτίδης. Συμβουλεύει μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να αναπληρώσει γρήγορα τα κενά των υπαλλήλων στα προξενεία και να δημιουργήσει περισσότερα σημεία έκδοσης βίζας πολλαπλών εισόδων, ενώ ο γενικός διευθυντής της Tez Tour, Μανόλης Απλαδενάκης, επισημαίνει ότι «κάθε προσπάθεια πρέπει να γίνει ορθολογικά, με σύστημα και με μακροχρόνια στόχευση και όχι συγκυριακά και επιφανειακά επειδή έχουν πρόβλημα οι απέναντι, αλλά γιατί εμείς είμαστε καλοί και έχουμε έναν ευλογημένο τόπο που αξίζει κανείς να τον επισκεφτεί».

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ