23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ρωσική επένδυση “μαμούθ” στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Επένδυση “μαμούθ” στον τουρισμό, ετοιμάζεται να ξεκινήσει η κοινοπραξία Mirum Hellas. Η τουριστική επένδυση ύψους 408 εκατ. ευρώ, στην Ελούντα της Κρήτης, υλοποιεί ηMirum Hellas, συμφερόντων του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ και η έναρξη της κατασκευαστικής φάσης του έργου τοποθετείται στις αρχές του 2018, όπως ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψή του στο νομό Λασιθίου, ο πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της Mirum Hellas Βιτάλι Μπορίσοφ.

Το project”Elounda Hills”, όπως θα ονομαστεί το τουριστικό χωρίο που θα αναπτυχθεί στην Ελούντα, περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών, διαμερισμάτων και τριών ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής δυναμικότητας 730 κλινών. Επιπλέον στο project προβλέπεται η κατασκευή μαρίνας, καταστημάτων, θεματικών πάρκων, σπα, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής. Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ).

Συγκεκριμένα από τα 408,49 εκατ. ευρώ της επένδυσης, τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά της γης, ενώ τα υπόλοιπα 358 εκατ. ευρώ αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών.

Η επένδυση, προβλέπεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του εκτιμάται ότι θα προσφέρει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Το project “Elounda Hills” εντάχθηκε στις αρχές του Αυγούστου από τη Διυπουργική Επιτροπή στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων. Πρόκειται για τη δεύτερη τουριστική επένδυση στην Κρήτη που εντάσσεται σε καθεστώς fast track, μετά την επένδυση  “Ίτανος Γαία” στη θέση της χερσονήσου Σίδερο (2012).

Το τουριστικό έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου οκτώ χρόνια και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια των μετόχων της κοινοπραξίας και με τραπεζικό δανεισμό.

emea.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ