12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο: Οι συγκρίσεις μεταξύ επέμβασης στην Ουκρανία και του τουρκικού «Αττίλα» στερούνται οποιασδήποτε βάσης

Ημερομηνία:

Το γραφείο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο εξέδωσε ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις συγκρίσεις που επιχειρούνται ανάμεσα στη σημερινή επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία με αυτή της Τουρκίας στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους και πολιτικάντικους τους ισχυρισμούς.

«Είναι με έκπληξη που παρατηρούμε ότι τον τελευταίο καιρό επιχειρείται μια σύγκριση μεταξύ της Τουρκικής επέμβασής του 1974 στην Κύπρο και της Ρωσικής Ειδικής Ένοπλης Επιχείρησης στην Ουκρανία. Θεωρούμε ότι, παρόμοιες ανάλογες συγκρίσεις οι οποίες ακούγονται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολύ περισσότερο από επίσημους αξιωματούχους, είναι άτοπες, έχοντας πολιτικά ελατήρια και οι οποίες στερούνται οποιασδήποτε βάσης» ειπισημαίνει η ανακοίνωση.

Προσθέτει πως «αυτό που είναι σίγουρο είναι το γεγονός ότι η Κύπρος το 1974 δεν αποτελούσε καμία απειλή για την ηπειρωτική Τουρκία ούτε στον στρατιωτικό ούτε στον γεωπολιτικό τομέα. Αντιθέτως, η Ουκρανία κατά τη διάρκεια εδώ και αρκετών χρόνων στοχοπροσηλωμένα μεταμορφώθηκε από τις Δυτικές Χώρες σε ένα επιθετικό και εχθρικό προς εμάς προγεφύρωμα στα ίδια μας τα σύνορα. Από το 2014 το καθεστώς του Κιέβου πολύ ενεργά, «είχε παραφουσκωθεί» με χρήματα και εξοπλισμούς. Στο έδαφος της Ουκρανίας εργάζονταν ελεύθερα εκατοντάδες δυτικοί εκπαιδευτές, οι οποίοι προετοίμαζαν τον Ουκρανικό Στρατό για Πόλεμο με τη Ρωσία. Τι να πούμε επίσης για την ύπαρξη ενός δικτύου στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων των ΗΠΑ στο έδαφος αυτής της χώρας καθώς επίσης και των αξιώσεων του προέδρου Ζελένσκι για καθεστώς Πυρηνικής Υπερδύναμης».

«Εκτός από αυτό, εμείς δεν λογαριάζουμε να διαφοροποιήσουμε την εθνική, θρησκευτική ή γλωσσική σύνθεση αυτής της περιοχής. Τα στρατεύματα μας θα εγκαταλείψουν το έδαφος της Ουκρανίας μετά το τέλος της επιχείρησης για τη αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, και οι κάτοικοι αυτών των απελευθερωμένων περιοχών θα αποφασίσουν από μόνοι τους ως προς το σε ποια χώρα θα ενταχθούν για να ζήσουν από εδώ και πέρα» συμπληρώνει.

«Με λίγα λόγια, είχε η Κύπρος την δεκαετία του 70 μεταμορφωθεί από τρίτες χώρες σε στρατιωτικό προγεφύρωμα με σύνθημα «Αντι-Τουρκία» στο οποίο σύρθηκε ακριβώς η Ουκρανία ως «Αντι-Ρωσία»; Είναι προφανές πως όχι. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι οι όποιες ανάλογες συγκρίσεις σε αυτό το θέμα είναι εξόφθαλμος πολιτικαντισμός και μια προσπάθεια να κερδηθούν αμφίβολοι βαθμοί από ένα οδυνηρό για τον κάθε Κύπριο θέμα ενόψει Προεδρικών Εκλογών» καταλήγει.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...