17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προκλητικός ο θείος του δολοφόνου: «Δεν είστε όλες θύματα – Μην παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τέρατα»

Ημερομηνία:

Οργή και αναστάτωση επικράτησε στο πάνελ του Πρωινού, όταν στην εκπομπή ακούστηκε απόσπασμα από δηλώσεις ενός θείου του 40χρονου δολοφόνου από τη Ρόδο.

Ο εν λόγω άνδρας παρά το γεγονός ότι ανέφερε ότι δε «δικαιολογεί καμιά πράξη βίας», σε κάθε του φράση δικαιολογούσε έμμεσα την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας, την οποία αποκαλεί ως αντίδραση (!) ενός άνδρα «ερωτευμένου» και «παθιασμένου» με τη σχέση του.

Στην αντίπερα όχθη τοποθετεί τη γυναίκα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι όλες θύματα, ενώ καλεί να μην παρουσιάζονται όλοι οι φονιάδες ως τέρατα (!)

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα όπως είναι ο καθένας μας με τη σχέση του και καλά κάνει γιατί έτσι πρέπει, και από εκεί και πέρα η καθεμιά από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας από εμάς σας προσφέρει….

Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε, ο καθένας από εμάς όμως αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο ξαφνικά. Για να φθάσει στο σημείο να γίνει αυτό και πολύ περισσότερο για να φθάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, πρέπει να την έχει λατρέψει…

Δε δικαιολογώ καμιά πράξη βίας αλλά δε μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Και από την άλλη, παρουσιάζετε όλες τις γυναίκες τελευταία σαν θύματα.

Δεν είστε όλες θύματα. Υπάρχετε και εσείς που είστε με αγγελική μορφή – κούκλες, αλλά εξωτερικά και μόνο. Μέσα βάλτε μια άλλη λεξούλα. Δε θέλω να θίξω κανέναν αλλά δε θέλω να θίξετε κι εσείς την οικογένειά μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αυτές οι απόψεις γεννούν δολοφόνους»

Όπως ήταν λογικό, στην εκπομπή επικράτησε αναστάτωση με τον Γιώργο Λιάγκα να επισημαίνει το προφανές: Ότι δηλαδή, αυτές ακριβώς οι σεξιστικές και αναχρονιστικές απόψεις, είναι και αυτές που γεννούν δολοφόνους.

Την ίδια στιγμή, η Φαίη Σκορδά αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει όσα άκουσε:

«Τι γίνεται; Τι λέει ο άνθρωπος; Ο άνθρωπος είναι να πάει η αστυνομία να τον πιάσει. Τι ακούσαμε; Τι ακούσαμε;», είπε εμφανώς αναστατωμένη.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...