16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σείονται οι τοίχοι στα σπίτια γύρω από τη Μητρόπολη Χανίων από τα πανηγύρια του Σημανδηράκη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η αναβίωση της «Παραδοσιακής Στράτας», φάνταζε μια όμορφη ιδέα που θα έδινε ένα ιδιαίτερο χρώμα στους πολυσύχναστους δρόμους του καλοκαιρινού παλιού λιμανιού ενώ θα έδινε και την ευκαιρία στους παραδοσιακούς συλλόγους της πόλης μας να προβάλλουν το έργο που παράγουν στη μουσική, στο τραγούδι στο χορό. Όμως για τους κατοίκους της Μητρόπολης Χανίων, τουρίστες και μόνιμους, αποδεικνύεται ένα μαρτύριο.

Βλέπετε, η δημοτική αρχή θεώρησε σκόπιμο η “στράτα” μετά την πορεία της στο παλιό λιμάνι, να σταθμεύει επί ώρες στην πλατεία της Μητρόπολης Χανίων και να μετατρέπεται σε… πανηγύρι.

Στη διαπασών, με δυνατά ηχοσυστήματα, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες που νοικιάζουν δωμάτια στην περιοχή πρέπει κάθε Τρίτη να ακούνε κρητικά. Ακούνε κρητικά όχι στην πλατεία αλλά ακόμη και από τα σπίτια τους που σείονται από την ένταση της μουσικής…

Χαρακτηριστικό το βίντεο που έστειλε και φίλος της εφημερίδας μας από σπίτι σε παράλληλο της Μητρόπολης, δηλαδή αρκετά μακριά από την πλατεία, που όμως τα ντουλάπια του ταλαντώνονται από την ισχύ του μπάσου ενώ ακούγεται καθαρά η κρητική μουσική.

Η “παραδοσιακή στράτα” είναι μια όμορφη ιδέα όμως καλό θα είναι να παραμείνει στράτα και όχι … πανηγύρι. Ή, αν πρέπει να μείνει κάπου σταθερή, τότε ας επιλεχθεί ένα άλλο σημείο, ίσως προς τον ιστιοπλοϊκό όμιλο ή προς τα Νεώρια ή ακόμα και στο δρόμο προς το παλιό ξενία.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...