Σπιτικές προτάσεις: Γλυκά ψυγείου

Τούρτα ζελέ ανανά
Ένα ζελέ ανανά, 1 φρέσκια κρέμα γάλακτος, τρείς κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη, ένα κουτί ανανά, κερασάκια, σαβαγιάρ.
Χτυπάμε την σαντιγί με άχνη και αφήνομε να περιμένει. Διαλύομε το ζελέ όπως γράφει το κουτί και το ρίχνομε σε ταψί 32 νούμερο. Όταν παγώσει τοποθετούμε πάνω απ’ το ζελέ τις ροδέλες ανανά και μέσα στην κάθε ροδέλα ένα κερασάκι. Πάνω απ’ τον ανανά την σαντιγί και από πάνω τα σαβαγιάρ βρεγμένα στο σιρόπι ανανά. Τα βάζομε στο ψυγείο να παγώσουν αρκετές ώρες. Για να την βγάλομε ζεσταίνομε νερό σ’ ένα πιο μεγάλο ταψί, βάζομε μέσα αυτό που έχει την τούρτα για λίγα δευτερόλεπτα και το γυρίζομε ανάποδα σε πιατέλα (βάζομε την πιατέλα πάνω στο γλυκό και αναποδογυρίζομε το ταψί).

Τούρτα νεσκαφέ
Μια σαντιγί ερμόλ, 1 γάλα ζαχαρούχο, 250 γρ. κουβερτούρα, 700 γρ σαβαγιάρ, 4 φλυτζάνια νερό, 2 νεροπότηρα ζάχαρη, 12 κουταλάκια κακάο, 6 κουταλάκια νεσκαφέ, 1 ποτηράκι κονιάκ.
Λιώνομε την κουβερτούρα σε μπεν – μαρί. Χτυπάμε πολύ καλά την ερμόλ και προσθέτομε το ζαχαρούχο γάλα και την σοκολάτα κρύα. Κάνομε σιρόπι με τα υπόλοιπα υλικά βρέχομε τα σαβαγιάρ και στρώνομε εναλλάξ σαβαγιάρ μείγμα σοκολάτας. Γαρνίρομε όπως μας αρέσει. Ή με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτα ή χωρίς σαντιγί.

Τούρτα ζελέ πολύπλοκη αλλά ωραία
Ένα τέταρτο σαβαγιάρ, ένα κουτάκι ζελέ (όπως γράφει με δύο κουταλιές ζάχαρη), τρία νεραντζάκια γλασέ, τρία κομματάκια κίτρο γλασέ, μισό φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα, 2-3 κουταλιές λικέρ (μαρασκίνο, μπανάνα, τσέρι κ.τ.λ.)
Για την κρέμα: 1 κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο, 1 κουτί νερό, 12 κουταλιές κοφτές κορνφλάουρ.
Για το σιρόπι: τρεις κουταλιές ζάχαρη, δύο κουταλιές νερό.
Βάζετε σε κατσαρολίτσα τις 3 κουταλιές ζάχαρη με τις δύο κουταλιές νερό, ανακατεύετε καλά και βράζετε επί 3 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση. Την ξεπλένετε με νερό και την αφήνετε βρεγμένη. Ανοίγετε το ζελέ και το αδειάζετε σε μπολ (ό,τι φρούτο θέλετε). Προσθέτετε τις δύο κουταλιές ζάχαρη και το τρίβετε με το κουτάλι αν είναι σβολιασμένο να διαλυθεί. Προσθέτετε ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού καυτό νερό και ένα φλυτζάνι τσαγιού κρύο νερό και ανακατεύετε με το κουτάλι πολύ καλά να διαλυθεί τελείως και να είναι διαυγές. Αδειάζετε τα δύο τρίτα του υγρού ζελέ στην φόρμα και τη βάζετε στο ψυγείο να μισοπήξει το ζελέ.
Σ’ αυτό το διάστημα κόβετε τα φρουί γλασέ σε φετάκια. Βγάζετε τη φόρμα και κολλάτε στο μισοπηγμένο ζελέ τα φρουί γλασέ σε ωραίους συνδυασμούς. Ρίχνετε και το υπόλοιπο ζελέ και ξαναβάζετε στο ψυγείο να πήξει τελείως. Όσα γλασέ περίσσεψαν τα ψιλοκόβετε και τα φυλάτε μαζί με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Ετοιμάζετε τώρα την κρέμα. Βάζετε το γάλα με το κουτί νερό τις φλούδες λεμονιού και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά και βάζετε στην φωτιά να κάψει το γάλα (όχι να βράσει). Διαλύετε το κορνφλάουρ σε μισό φλυτζάνι τσαγκού κρύο νερό και ρίχνετε μέσα σ’ αυτό 2-3 κουταλιές καυτό γάλα. Ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το γάλα. Χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι ότου πήξει η κρέμα. Την κατεβάζετε από την φωτιά την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας την πότε – πότε για να μην κάνει κρούστα. Ξεκολλάτε τα σαβαγιάρ και βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο, ρίχνετε μ’ ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του ζελέ σιρόπι. Κολλάτε πάνω μια σειρά σαβαγιάρ (το κυρτό μέρος να κολλά στο ζελέ) και ραντίζετε με το ποτό της αρεσκείας σας. Με προσοχή ρίχνετε κρέμα επάνω στα σαβαγιάρ και την απλώνετε καλά σ’ ένα παχύ στρώμα. Την πασπαλίζετε με λίγα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ και λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Στρώνετε δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με ποτό. Ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα, την ισιώνετε και την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τα φρουί γλασέ. Στρώνετε τρίτη σειρά σαβαγιάρ. Σκεπάζετε την φόρμα μ’ ένα λαδόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο να μείνει περίπου 8-10 ώρες. Για να ξεκολλήσει χαράσσετε το περιεχόμενο γύρω – γύρω μ’ ένα μυτερό μαχαιράκι και βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό. Αναποδογυρίζετε.
Συνέχεια σε επόμενα φύλλα με πάρα πολλά γλυκά ψυγείου.
Απολαύστε πριν είναι αργά!!!
Η ζωή περνά και χάνεται!

Φωτό SHVETS production