19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Σπιτικές προτάσεις: Κουραμπιέδες

Ημερομηνία:

Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν τους έχει πέσει στη ζύμη παραπάνω ζάχαρη. Αν συμβεί αυτό δεν διορθώνεται. Προσοχή λοιπόν στην ζάχαρη. Άλλωστε, την γλύκα την δίνει η άχνη που τους τυλάμε μετά το ψήσιμο.
Λοιπόν…

Κουραμπιέδες (1)
Μισό κιλό φυτίνη, ένα κιλό αλεύρι, μια βανίλια, τρία φλυτζάνια του καφέ άχνη, αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα.
Ψήσιμο τους 180 βαθμούς.

Κουραμπιέδες (2)
Χίλια διακόσια γρ. αλεύρι, ένα κιλό φρέσκο βούτυρο, ένα κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα, ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ, δύο κουταλάκια γλυκού μπέικιν, ένα φλυτζανάκι του καφέ άχνη, ένα πιατάκι του καφέ σιμιγδάλι.
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς.

Κουραμπιέδες (3)
Μισό κιλό βούτυρο, ένα κρασοπότηρο όχι καλά γεμάτο ζάχαρη, ένα κιλό περίπου αλεύρι, αμύγδαλα καραμελέ ή καβουρντισμένα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνομε το αλεύρι, ενδιάμεσα τα αμύγδαλα. Πλάθομε και φουρνίζομε. Καθώς τους βγάζομε ζεστούς τους ραντίζομε με ανθόνερο και τους κοσκινίζομε άχνη. Μετά από μερικές ώρες που έχουν σταθεροποιηθεί τους κυλάμε στην άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

Κουραμπιέδες (4)
Ένα κιλό αλεύρι, μισό κιλό βούτυρο φρέσκο, τετρακόσια γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα, δύο κρόκους αβγών, 150 γρ. ψιλή ζάχαρη, δύο φλυτζάνια του καφέ αλισίβα, λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.
Καθαρίζομε και καβουρδίζομε τα αμύγδαλα και τα χοντροκοπανίζομε. Μετά λιώνουμε λίγο βούτυρο, βάζομε σε λεκάνη και δουλεύομε έως ότου να ασπρίσει. Τότε προσθέτομε τους κρόκους. Συνεχίζουμε να δουλεύομε το υλικό ρίχνοντας λίγη – λίγη τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την αλισίβα. Τα δουλεύομε όλα αυτά αρκετά ώστε να γίνουν μια μάζα και μετά προσθέτομε το αλεύρι και ζυμώνουμε περίπου ένα τέταρτο. Τους πλάθομε ή τους κόβομε με φορμάκια (αστεράκια, καρδούλες, μισοφέγγαρα) και τους βάζομε σε ταψί αβουτύρωτο.
Τους ψήνομε σε μέτριο φούρνο. Τους βγάζομε, τους ραντίζομε με ανθόνερο και άχνη.

Κουραμπιέδες (5)
Εξακόσια γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακό, ένα κιλό αλεύρι, πενήντα γρ. κονιάκ, πενήντα γρ. σταχτόνερο, 135 γρ. άχνη, 2 βανίλιες, τρακόσια γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρδισμένα, δύο κρόκοι, ένα κουτάλι τσαγιού μπέικιν. Πεντακόσια γρ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
Χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφρός. Προσθέτομε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το μπέικιν, το σταχτόνερο, τις βανίλιες, τους κρόκους. Ανακατεύομε καλά. Προσθέτομε λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας. Μόλις σφίξει η ζύμη τους πλάθομε και τους βάζομε σε βουτυρωμένο ταψί.
Τους ψήνομε σε μέτριο φούρνο και τους πασπαλίζομε με άχνη.

Κουραμπιέδες (6)
Πεντακόσια γρ. βούτυρο, εκατό γρ. άχνη ζάχαρη, ένα κρόκο αβγού, πενήντα γρ. κονιάκ, διακόσια γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο, ένα κουταλάκι τσαγιού κανέλα, ένα κουταλάκι τσαγιού μπέικιν, αλεύρι μαλακό όσο πάρει, άχνη για πασπάλισμα.
Λιώνομε το βούτυρο, το αφήνομε να ροδίσει λίγο. Το στραγγίζομε, το αφήνομε να κρυώσει, το χτυπάμε να γίνει αφρός, προσθέτομε τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κονιάκ, συνεχίζομε να χτυπάμε. Προσθέτομε τα φουντούκια και την κανέλα. Κοσκινίζομε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτομε λίγο- λίγο να γίνει ζύμη μαλακιά, όχι όμως να κολλά στα χέρια. Τα πλάθομε, τα ψήνομε σε μέτριο φούρνο, ρίχνομε άχνη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...