Πατατούλες γιορτινές
Υλικά για 4 άτομα
20-24 μικρές πατατούλες, ελαιόλαδο, 2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 4-6 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο, χοντρό αλάτι.
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατατούλες. Τις βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει και τις αφήνετε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και, αν χρειαστεί, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο στη φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνετε τις μισοβρασμένες πατατούλες σας. Τις τηγανίζετε ώσπου να χρυσίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές. Εν τω μεταξύ έχετε απλώσει σε λαμαρίνα ή ρηχό ταψί το χοντρό αλάτι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Μόλις βγάλετε τις πατατούλες από το λάδι τις ρίχνετε αμέσως στο ταψί και τις ανακατεύετε καλά. Τις σερβίρετε ως γαρνιτούρα με ψητά κρέατα.

Τάρτα με χοιρινό
Υλικά για 6-8 κομμάτια
1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή σφολιάτα, 250 γραμμ. καπνιστό χοιρινό (σε κύβους), 400 γραμμ. κρεμμύδια (κομμένα), 1 πράσο σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος), 80 γραμμ. βούτυρο, 4 αυγά, 250 ml κρέμα γάλακτος, 200 ml φρέσκο γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα για τάρτα. Απλώνετε το έτοιμο φύλλο σας φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας. Με ένα πιρούνι κάνετε τρύπες σε όλη την επιφάνεια για να μη σας φουσκώσει κατά το ψήσιμο και χάσει τη φόρμα του. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε  ελαφρά το χοιρινό. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με 50 γραμμ. από το βούτυρο σε άλλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το πράσο ώσπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σε βαθύ γυάλινο μπολ χτυπάτε τα αυγά και τα αναμειγνύετε με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε το μείγμα στα σοταρισμένα κρεμμύδια με το πράσο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το χοιρινό στο ταψάκι και από πάνω ρίχνετε το μείγμα των αυγών με τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε την τάρτα στους 180ο C  για περίπου 35 λεπτά.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η μαντινάδα του Κρητικού προπονητή του Παναιτωλικού Γιάννη Πετράκη που δάκρυσε ενώ ο κόσμος τον αποθέωνε

Ο Γιάννης Πετράκης είπε on camera τη μαντινάδα του μετά τη διασφάλιση της παραμονής του…

12 hours ago

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, ΠΤΠΕ, ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλουν…

13 hours ago

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι μετά από…

13 hours ago

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, όπως επιβεβαίωσε,…

14 hours ago

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη…

14 hours ago

Γάζα: Υποδομές και περίθαλψη τέλος – Βρέφος πέθανε από τη ζέστη

Ένα κοριτσάκι βρέφος πέθανε από την υπερβολική ζέστη στη Ράφα, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας…

14 hours ago

This website uses cookies.