Βραχάκια:
Δύο αυγά (ασπράδια),200 γραμμ. καρύδια κομμένα χονδρά, 150 γραμμ. ζάχαρη, ένα κουταλάκι ξύδι. Τα καρύδια να είναι κομμένα χονδρά, οκτώ κομμάτια το κάθε καρύδι. Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Έχομε ανακατέψει τα ζυγισμένα καρύδια και την ζάχαρη και το ξύδι και ρίχνουμε την μαρέγκα. Ανακατεύομε ελαφρά με το κουταλάκι και παίρνομε με το κουταλάκι του γλυκού το μείγμα και το βάζομε αραιά στο ταψί που έχομε στρώσει με λαδόκολλα. Ο φούρνος να είναι μέτριος. Βρέχουμε την λαδόκολλα με νερό από κάτω για να ξεκολλούν και τα κολλάμε δύο – δύο.
Καρυδόπιτα:
Οκτώ αυγά, 150 γραμμ. καρύδια, ένα νεροπότηρο όχι καλά γεμάτο σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικη, ένα νεροπότηρο ζάχαρη. (Αν σας αρέσουν βάζετε και κανελογαρύφαλλα ή ανθόνερο).
Σιρόπι: Δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό να δέσει καλά. Ρίχνω την κρέμα στο σιροπιασμένο γλυκό.
Κρέμα: Πέντε ποτήρια γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, δύο αυγά, τέσσερις κουταλιές κορν φλάου, δύο κουταλιές αλεύρι.
Περίπου στο μισό γάλα διαλύομε το κορν φλάου, ρίχνομε το αλεύρι και αυγά όταν ζεσταθεί υπόλοιπο γάλα αναμιγνύουμε, ψήνομε, ρίχνομε λίγο ανθόνερο.
Κέικ ζουμερό:
Οκτώ αυγά, ένα βιτάμ, 250 γραμμ. ζάχαρη, 250 γραμμ. αλεύρι, δύο βανίλιες, 250 γραμμ. κουβερτούρα, μπέικη όσο πιάσει το μαχαίρι.
Βάζομε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους έναν – έναν και την βανίλια, όταν ανακατευτούν καλά τα κατεβάζομε από την φωτιά και προσθέτομε την μαρέγκα χτυπημένη καλά εναλλάξ με το αλεύρι. Στο αλεύρι το μπέικη, τελειώνομε με μαρέγκα.
Το ψήνομε ένα τέταρτο στους 300 βαθμούς γιατί μέσα πρέπει να μείνει υγρό.
Κρασοκούλουρα:
Τρία νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο κρασί, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δύο μπέικη, δύο κουταλάκια σόδα σε χυμό λεμονιού, μισό κρασοπότηρο κονιάκ , ένα νεροπότηρο σουσάμι , αλεύρι όσο σηκώσουν.
Λαδοκούλουρα:
Δύο νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο ζάχαρη, ένα κρασοπότηρο πορτοκαλόζουμο, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλα, ένα κουταλάκι σόδα, ένα μπέικη, αλεύρι ένα κιλό και κάτι μαλακό, εκατό γραμμ. σουσάμι.
Λάδι με ζάχαρη να χτυπηθούν καλά, μετά κανελογαρύφαλλα, μετά πορτοκαλόζουμο , σόδα , το χυμό ενός λεμονιού, μπέικη με αλεύρι και σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα:
Μισό κιλό φυτίνη, τέσσερα αυγά, δύο ποτήρια ζάχαρη, 1 μπέικη, μια βανίλια και λίγο κονιάκ, ένα πακέτο αλεύρι μαλακό, μαρμελάδα βερίκοκο.
Δουλεύομε τη φυτίνη με τη ζάχαρη καλά , χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα , ρίχνομε τους κρόκους πρώτα στο βούτυρο με τη ζάχαρη εν συνεχεία τη μαρέγκα , το κονιάκ, τη βανίλια και σιγά – σιγά αλεύρι με μπέικη. Η ζύμη κανονική. Όταν ψηθούν και κρυώσουν βάζουν λίγη μαρμελάδα και κολλάνε δύο – δύο.