Μπακλαβάς:
Μισό κιλό φύλλο κρούστας, ένα ποτήρι αμύγδαλα χονδροκομμένα, δύο ποτήρια καρύδια χονδροκομμένα ένα ποτήρι σισάμι κοπανισμένο δύο κουταλάκια κανέλλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλο, τρεις κουταλιές μέλι, ένα ποτήρι βούτυρο για το φύλλο.
Σιρόπι: Ένα ποτήρι νερό, ενάμιση ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές μέλι, δύο κουταλιές λεμόνι. Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνομε ένα ταψί και βάζουμε τέσσερα φύλλα βουτυρωμένα. Απλώνομε λίγη γέμιση και από πάνω στρώνομε δύο βουτυρωμένα φύλλα. Επαναλαμβάνομε και στο τέλος απλώνομε άλλα τέσσερα βουτυρωμένα φύλλα. Κόβομε τον μπακλαβά διαγωνίως περιχύνομε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Βράζομε το σιρόπι για 5 – 10 λεπτά και το περιχύνομε τον ζεστό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι.
Λουκουμάδες:
Μαγιά μπύρας (ένα πλακάκι), πενήντα γραμμ. ρυζάλευρο. Δύο νεροπότηρα βρασμένο νερό , ένα κουταλάκι αλάτι, δύο κουταλάκια ζάχαρη, τρία ποτήρια αλεύρι. Σ’ ένα ποτήρι θα βάλω το νερό και θα διαλύσω την μαγιά. Σε άλλο ποτήρι θα διαλύσω το ρυζάλευρο και θα τα ανακατέψω όλα. (αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι). Το μείγμα θα τ’ αφήσω 20 λεπτά και είναι έτοιμο. Όταν κάψει το λάδι (πολύ – πολύ λάδι) ρίχνω ένα ένα μέσα. Το σιρόπι το έχουμε ετοιμάσει να είναι πηχτό και κρύο και τους βουτάμε μέσα και μετά τους πασπαλίζουμε με σισάμι και κανέλλα.
Σιρόπι: Τρία ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό.