15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
350 gr ζαχαρη, 450 gr αλέρι κοσκινισμένο, 50 gr κακάο, ελάχιστο αλάτι (μία πρέζα) ξύσμα από δύο πορτοκάλια, 1 φακελάκι μπέικι, 1 φλυτζάνι νερό απ’ τη βρύση, όχι ψυωείου, 180ml σπορέλαιο, 1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι, 100 gr καρύδια χοντροκομμένα, 125 gr κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Για το γλάσο: 200 gr κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδ.
Προθερμαίνομε τον φούρνο στους 180 βαθ. και λαδώνομε ένα μέτριο ταψί 25×35 εκατ. Ανακατεύομε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα καρύδια και την κουβερτούρα. Σε άλλο μπωλ ανακατεύομε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύομε καλά με το χτυπητήρι των αυγών. Ανακατεύομε στο μείγμα τα καρύδια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αδειάζομε στο ταψάκι και ψήνομε για σαράντα λεπτά (να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό). Αφήνομε να κρυώσει. Ετοιμάζομε το γλάσο σε μπαιν – μαρί. Ρίχνομε πάνω στη σοκολατόπιτα και πασπαλίζομε αν μας αρέσει με μερικά καρύδια

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας (2)
400 gr κουβερτούρα με 52% κακάο και τριμμένη στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. 600 ml νερό, 300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 90 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 65 gr κακάο σε σκόνη ένα κουταλάκι ξύδι ελαφρύ, 8 gr μπέικι , 1 σωληνάριο βανιλίνη, 100 gr φουντούκια τριμμένα στο multi. Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα. Λιώνομε την κουβερτούρα σε μπαιν – μαρί. Προθερμαίνομε τον φούρνο στους 180 βαθ. λαδόνομε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σε μπωλ χτυπάμε το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξύδι, το μπέικι και τη βανίλια με το μίξερ. Προσθέτομε τη λυωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ρίχνομε τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάμε καλά. Ψήνομε για 45 λεπτά. Το αφήνομε να κρυώσει για πέντε λεπτά και το ξεφορμάρομε. Το αφήνομε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα και πασπαλίζομε με άχνη.

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο
150 gr λευκός ταραμάς, 300 gr ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό. 1 κρεμμύδι ξηρό, λάδι, λεμόνι, 2 αβοκάντο. Τρίβομε το κρεμμύδι και το βάζομε μαζί με τον ταραμά και τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτομε το ψωμί στραγγισμένο καλά. Συνεχίζομε το χτύπημα και ρίχνομε το ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σιγά – σιγά μέχρι να γίνει σαν μαγιονέζα.

Ταραμοσαλάτα με παντζάρι
150 gr λευκός ταραμάς, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, δύο βρασμένα φρέσκα πατζάρια πολτοποιημένα, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 300 gr ψωμί χωρίς την κόρα μπαγιάτικο μουλιασμένο στο νερό και στιμένο, 300 gr ελαιόλαδο, λίγο νερό ζεστό. Βάζομε τον ταραμά με το νερό να χτυπηθεί στο μίξερ. Προσθέτομε το κρεμμύδι το ψωμί το παντζάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνομε από λίγο – λίγο το λάδι και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ταραμοσαλάτα με απαλή υφή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...