20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Τούρτα σοκολάτα ψυγείου
Εξακόσια γραμμάρια σαβαγιάρ, τριακόσια γραμμάρια κουβερτούρα, ένα κουτί σαντιγί σοκολατα, τέσσερα αυγά, οκτώ κουταλιές ζάχαρη, μία φλιτζάνα αμύγδαλα, λίγο γάλα, λίγο κονιάκ.
Χτυπάμε τα αυγό μαρέγκα με δύο κουταλιές ζάχαρη. Διαλύουμε τη σοκολάτα σε σιγανή
φωτιά με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με την σοκολάτα. Χτυπάμε τους κρόκους με έξι κουταλιές ζάχαρη και τους ανακατεύουμε στην λεκάνη με τα άλλα υλικά. Μία στρώση
σαβαγιάρ, μία στρώση από το μείγμα, μία στρώση σαβαγιάρ, μία στρώση από το μείγμα, μία στρώση σαβαγιάρ και μετά από πάνω Αλσατόπ σοκολάτα. Βάζουμε χονδροκοπανισμένα αμύγδαλα από πάνω και ψυγείο.

Τούρτα νέσκαφε
Μία Ερμόλ, ένα γάλα ζαχαρούχο, διακόσια πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα, επτακόσια γραμμάρια σαβαγιάρ, τέσσερα φλιτζάνια νερό, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δώδεκα κουταλάκια κακάο, έξι κουταλάκια νες καφέ, ένα ποτηράκι κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί Χτυπάμε πολύ καλό την Ερμόλ και προσθέτουμε το γάλα και την κουβερτούρα κρύα. Κάνουμε σιρόπι με τα υπόλοιπα υλικά και βρέχουμε τα σαβαγιάρ πριν τα στρώσουμε. Εναλλάξ σαβαγιάρ, μείγμα σοκολάτας.

Τούρτα με ζελέ
Ένα ζελέ ανανά, φρέσκια κρέμα γάλακτος. Τρεις κουταλιές σούπας άχνη, ένα κουτί ανανά, κερασάκια σαβουαγιάρ. Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την άχνη και το αφήνουμε να περιμένει. Διαλύουμε το ζελέ όπως γράψει το κουτί και περιχύνουμε στο στρογγυλό ταψί νο 32. ‘Οταν παγώσει, τοποθετούμε πάνω από το ζελέ τις ροδέλες ανανά, την φρέσκια κρέμα και πάνω από την φρέσκια κρέμα τα σαβαγιάρ βρεγμένα στο σιρόπι ανανά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετή ώρα.
Ξεφορμάρουμε βάζοντας μέσα σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και γυρνάμε ανάποδα.

Τούρτα σοκολάτα (2)
Χτυπαμε μαρεγκα, δυο ασπράδια με μια κοφτη κουταλιά ζάχαρη. Την βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε σε αυτό δύο κουτιά σαντιγί και τεσσεράμισι κουταλιές ζάχαρη. Αφού
χτυπηθούν καλό ρίχνουμε μέσα την μαρέγκα στην σαντιγί. Αφού και αυτά χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε χτυπώντας συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα, Το παντεσπάνι το βρέχουμε με γάλα και κονιάκ. Πριν στρώσουμε την κρέμα πάνω στην τούρτα στην επιφάνεια βάζουμε
σιρόπι σοκολάτα που φτιάχνουμε με λιωμένη σοκολάτα που την αραιώνουμε με γάλα μέχρι να ρευστοποιηθεί Από πάνω βάζουμε καραμελωμένα αμύγδαλα και ξυσμένη – κουβερτούρα τετρακόσια γραμμάρια.

Τούρτα Μανταρινιού
Μισό κιλό μπισκότα σαβαγιάρ, μία φλυτζάνα τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα, μιάμιση φλυτζάνα τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ, δύο φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, τέσσερα αυγά, δύο κουταλιές ξύσμα μανταρινιού. Δουλεύετε το βούτυρο. Προσθέτετε ένα ένα τους κρόκους των αυγών και εξακολουθείτε το χτύπημα. Ρίχνετε το ξύσμα μανταρινιού και την άχνη περασμένη από λεπτό συρμάτινο τρυπητό. Χτυπάτε τα ασπράδια με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη άχνη να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στο χτυπημένο βούτυρο εναλλάξ με τα αμύγδαλα (κρατάμε μερικά για το τέλος).
Αφού ετοιμαστεί η κρέμα, βουτάτε ένα – ένα τα – σαβαγιάρ στο χυμό μανταρινιών και τα στρώνετε. Απλώνετε πάνω στα σαβαγιάρ την μισή κρέμα. Στρώνετε δεύτερη σειρά σαβαγιάρ βουτώντας τα στον χυμό μανδαρινιών. Σκεπάζετε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα. Την πασπαλίζετε με αμύγδαλα και ψυγείο.

Τούρτα λεμόνι (φοβερή!)
Πέντε αυγά, ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, δύο κουταλάκια μπέικι, δύο φλιτζάνες τσαγιού νερό, ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, επτά κουταλιές
– σούπας χυμό λεμόνι, τέσσερις κουταλιές σούπας κορν – φλάουρ, τρεις κρόκοι αυγών, ξύσμα λεμονιού, ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού νερό μισό λεμόνι χυμό, τετρακόσια γραμμάρια κρέμα γάλακτος, ένα ταψί διάμετρο 27 εκατοστά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για σαράντα λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κόρν φλάου, τα βάζουμε στη φωτιά και ανακατώνουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα και σιγά – σιγά τους κρόκους – ανακατώνοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Βράζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό λεμόνι και το νερό για πέντε λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά σαντιγί Στρώνουμε σε πιατέλα το ένα φύλλο παντεσπάνι βρέχουμε με το σιρόπι απλώνουμε την μισή κρέμα τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, το βρέχουμε με το σιρόπι και βάζουμε πάνω την σαντιγί, γαρνίρουμε με γλυκό λεμόνι ή περγαμόντο. Μένει μία μέρα στο ψυγείο και την τρώμε! Μμμμ! Πολύ ωραίο!

Μπαβαρουάζ ανανά
Ένα πακέτο πτι – μπερ, ένα κουτί κομπόστα ανανά 800 γραμμάρια, δύο πακέτα ζελέ, διακόσια πενήντα gr γιαούρτι στραγγιστό, σαντιγύ. Σπάστε τα πτι –μπερ σε κομμάτια και στρώστε τα σε μια κουμπωτή φόρμα. Στραγγίξτε την κομπόστα, κρατήστε μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα και κόφτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μετρήστε το σιρόπι συμπληρώστε με νερό μέχρι να γίνουν 4 κούπες. Βράστε το μισό και διαλύστε το ζελέ, προσθέστε το υπόλοιπο μισό και βάλτε στο ψυγείο. Όταν γίνει πυκνό σαν μέλι, χτυπήστε για ένα λεπτό στο μίξερ μεσαία ταχύτητα. Ρίξτε μέσα το γιαούργι και συνεχίστε το χτύπημα για ένα λεπτό. Αδειάστε στα στρωμένα μπισκότα το μισό μείγμα. Ρίξτε τα κομματάκια του ανανά και κατόπιν το υπόλοιπο ζελέ, ψυγείο να πήξει και γαρνίρισμα με σαντιγύ και ανανά.

Μπαβαρουάζ
Έξι αυγά, ένα φιλιτζάνι ρυζάλευρο (έχει ο Λαγουμιτζάκης στην οδό Περίδου), ένα ποτήρι νερού ζάχαρη, ένα κουταλάκι μπέικη, λεμόνι, βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους ασπράδια με τη ζάχαρη μετά προσθέτουμε το μπέικη, το λεμόνι, τη βανίλια και το ρυζάλευρο. Το ψήνουμε περίπου δεκαπέντε (15) λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι που το ετοιμάζουμε με τέσσερα (4) ποτήρια νερό και δύο (2) ζάχαρη. Μετά βάζουμε στο ένα κομμάτι σιρόπι και μετά κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και πάλι σιρόπι με κρέμα.
Η κρέμα γίνεται: Τέσσερα ποτήρια γάλα, πέντε (5) κουταλιές κορν-φλάουρ. Αν θέλουμε πάνω από την πρώτη στρώση προσθέτουμε διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα.

Cheese Cake
Δυόμιση φλιτζάνια μπισκότα Μιράντα τριμμένα , τρία τέταρτα της φλιτζάνας βιτάμ λιωμένο, δύο σκαφάκια τυρί Φιλαδέλφεια, ένα φακελάκι Γκαρνί σαντιγί, ένα φακελάκι ζελατίνα, ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση: Ανακατεύομε το βιτάμ με τα μπισκότα να γίνουν λάσπη και τα απλώνουμε στο πυρέξ. Το ψήνομε σε μέτριο φούρνο 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει βάζομε από πάνω το μείγμα που το κάνομε ως έξης: Πρώτα κτυπάμε την Γκαρνί όπως γράφουν οι οδηγίες στο κουτί μετά κτυπούμε το τυρί με την άχνη και όταν γίνει αλοιφή προσθέτουμε την σαντιγί και την ζελατίνα που την έχομε διαλύσει σε δύο δάκτυλα νερό. Όταν βάλομε στο πυρέξ το βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν πια παγώσει του βάζομε από πάνω μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό ή βατόμουρα κονσέρβα ή βύσσινο κονσέρβα.

Α.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...