27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Πορτοκαλόπιτα

3 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι λάδι, 1 μπέικη, 1 γιαούρτι, ξύσμα δύο πορτοκαλιών, χυμό  από ένα πορτοκάλι, μισό κιλό φύλλο κρούστας ( το ξεραίνομε στο φούρνο και το θρυμματίζομε).Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτομε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνοντας τελευταίο, το φύλλο κρούστας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30’ (μέχρι να ροδίσει). Σιροπιάζουμε.

Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 10 λεπτά

Φορμάκια εύκολα

1 ποτήρι βούτυρο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 αυγά, 1 μπέικη και όσο αλεύρι σηκώσουν.

Όταν τα βάζομε στα  φορμάκια βάζομε λίγη μαρμελάδα και  καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Κορμός ψυγείου

250 γραμμ. βιτάμ, 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη ή κοινή, 3 αυγά ολόκληρα,  500 γραμμ. μπισκότα τριμμένα (Παπαδοπούλου), 2 κουταλιές της σούπας κακάο, μισό ποτήρι του κρασιού μπανάνα λικέρ, 1 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα καρύδι.

Τα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος όταν χτυπηθούν τα υλικά καλά, προσθέτομε τα  τριμμένα μπισκότα (θα γίνουν μια πηχτή μάζα).  Κατόπιν κλείνουμε τον διακόπτη και το βάζομε σ’ ένα αλουνινόφυλλο τυλίγοντάς το  (σε στενόμακρο σχήμα). Το στρώνουμε με μαχαίρι κι αφού το τυλίγομαι καλά το βάζομε στο ψυγείο 4-5 ώρες. Μετά το ξετυλίγομε και το κόβουμε σε κομματάκια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...