16.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Η 21η Απριλίου τέλειωσε, Ζήτω η 21η Απριλίου!!!

Ημερομηνία:

Tου Αντώνη Χαρχαλάκη

Μετά από χρόνια… Δημοκρατικής απάτης, ο λαός αυτός, που γέννησαν οι προπάτορές του τη Δημοκρατία, μπαίνει πάλι στο Γύψο! Δεν το ‘χετε αντιληφθεί; Δηλαδή η Ανεργία τι είναι; Τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ τι είναι; Η φοροκαταιγίδα τι είναι; Τα πάρτι των ξένων, δανειστών και άλλων, με τα φιλέτα της χώρας μας και το… αναψυκτικό της Κόκα – Κόλα τι είναι; Η… αιμοποσία και η ιδρωποσία του αίματος και του ιδρώτα τόσων γενιών ασφαλισμένων τι είναι;  Και εννοώ τα δανεικά κι αγύριστα που «σηκώνει» η κάθε κυβέρνηση από τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία. Που μαζί με την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροδοτική φτώχεια (λόγω Ανεργίας) κινδυνεύουν να τα τινάξουν στον αέρα και τους συνταξιούχους μας να εκτοξευτούν… στον άλλο κόσμο « ένθα ουκ έστι πόνος»…

Όμως οι τραγικότητες της Δικτατορίας των συνταγματαρχών, έχουν αντικατασταθεί από τις τραγικότητες της Τρόικας εξωτερικού – εσωτερικού!! Ένα – ένα μας τα ληστεύουν … Δημοκρατικά! Με πρόβλεψη να φτάσουμε πια να μην ορίζουμε τίποτε! Μπορεί να καταντήσουμε μια των ημερών… σκηνίτες, όπως τους κατά καιρούς σεισμόπληκτους! Δεν το πιστεύετε; Στόχος της συγκυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού και η επέκτασή του στη φορολόγηση οικοπέδων και αγροτεμαχίων! Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, αναγκαστικές εισπράξεις με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας!!! Όσο για πλειστηριασμούς ακόμη και στην πρώτη κατοικία, κι αν διαψεύστηκε αρμοδίως, μας θυμίζει την λαϊκή παροιμία: «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά»! Μιλάμε λοιπόν για μια συνεχόμενη εκδοχή της, αλήστου μνήμης 21η Απριλίου ή όχι; Κι όμως κυρίες και κύριοι, σ’ αυτή τη χώρα, όπου η λέξη «Δημοκρατία» κλίνεται σ’ όλες τις πτώσεις, η πραγματική Δημοκρατία είναι σε πτώση, μάλλον υπό εξαφάνισιν! Τι δεν λένε απατεώνες και έντιμοι για τη Δημοκρατία! Τι δεν διαλαμβάνει το Σύνταγμα για την ιερότητα της ατομικής ιδιοκτησίας! Τι δεν διδασκόμεθα εξ απαλών ονύχων περί Δημοκρατίας! Πόσα αιτήματα δεν έχουν χυθεί γι’ αυτή την… πολυφίλητον Δημοκρατία, λες και πρόκειται για την … ωραία Ελένη που προκάλεσε η αρπαγή της τον Τρωικό πόλεμο!!!

Λόγια, Λόγια, Λόγια… Μεγαλαυχίες των κυρίαρχων και των κολαούζων της… Όσο για μας – μερικούς – μικρούς με νανώδες πνευματικόν ανάστημα, για να πιστέψομε στο παραμύθι της Δημοκρατίας, μας δίνουν καταπότια, με την μορφή ασπιρίνης, ώστε να μειωθεί το φως της νόησής  μας και να μη βλέπουμε το σύμπλεγμα της Δημοκρατίας καθώς το βιάζουν αυτοί που την επαινούν συνεχώς! Ενίοτε την ξαπλώνουν και κατάχαμα για να περάσουν από πάνω της οι ερπύστριες των τανκς, που θέλουν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι τα κινούν, να την … σώσουν! Μην νομίζετε αγαπητοί μου πως αυτά γίνονται μόνο σε έκτακτες και κρίσιμες περιόδους… Μπορεί να γίνονται – και γίνονται – και σε περιόδους… Δημοκρατικής άνθισης, όπου εμείς ο λαός… τα τρώμε μαζί με τους άρχοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας! Το ‘πε κιόλας ένας… σκασμένος από μάσα: «Μαζί τα φάγαμε». Όμως όταν δεν μας αφήνουν να φάμε κι εμείς οι … συνδαιτυμόνες τους, τότε κινδυνεύει η Δημοκρατίας (τους)!!! Και για να μην βουτάμε τα δάκτυλα στην πλούσια σάλτσα, έχουν τον τρόπο τους: Χαράτσια, κατασχέσεις μισθών – συντάξεων,  φόροι και άλλα που… μακραίνουν τη ζωή! Κι αν δεν το εκτιμήσουμε και βγάζουμε το σκασμό; Ζήτω η (μια από τις ενδεχόμενες) 21η Απριλίου, ή ….

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ