22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Καθάρισε» τον Μεντβέντεφ και πάει για τίτλο

Ημερομηνία:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Νο 1 στον κόσμο, Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Cincinnati Masters και προκρίθηκε στον τελικό, όπου απόψε (21/8) στις 23:30 θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του και 5ο σε hard court απέναντι στον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ τον Ρώσου (7-6, 3-6, 6-3), μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα. Αυτή ήταν η 3η νίκη του επί του Μεντβέντεφ σε 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Λόγω βροχής, Τσιτσιπάς και Χόλγκερ Ρουν απέσυραν τη συμμετοχή τους στον ημιτελικό του διπλού.

O αγώνας άρχισε με καθυστέρηση λόγω βροχόπτωσης, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον “Tsitsifast” που έπιασε εξαιρετική απόδοση και παρουσίασε τένις υψηλού επιπέδου. Ανέβηκε 37 φορές στο φιλέ και δεν έπαιξε το παιχνίδι που βόλευε τον Μεντβέντεφ.

Ήδη, από το πρώτο σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε σοβαρότητα, αφού αν και είχε μείνει πίσω με break στο πρώτο game της αναμέτρησης έσωσε set point του Μεντβέντεφ στο 6-5 του tie break, για το 7-6. Όμως, ο Ρώσος, στο 2ο σετ, με δύο σερί breaks έφτασε να προηγείται 4-0 και παρά την αντίδραση του Τσιτσιπά, ισοφάρισε.

Στο 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς με το 4-2 διατήρησε το σερβίς του μέχρι το τέλος.

Ο αντίπαλός του στον τελικό, Μπόρνα Τσόριτς (Νο 152) κέρδισε 6-3, 6-4 τον Κάμερον Νόρι στον πρώτο ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον 22ο τελικό της καριέρας του. Αν κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, θα είναι το πρώτο του hard court Masters και τρίτο συνολικά μετά τα δύο συνεχόμενα στο Monte Carlo Masters.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ