21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σταθάκης: Την διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση θα την κάνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

«Δεν πρόκειται να υπάρξει μονομερής διαγραφή χρέους» διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος εκτιμά ότι οι ευρωπαίοι αναγκαστικά θα επαναδιαπραγματευτούν με τη νέα κυβέρνηση την δανειακή σύμβαση.

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε: «Η προοπτική εκλογών και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι παράγων σταθεροποίησης και όχι αποσταθεροποίησης της χώρας που θα δημιουργήσει όχι μόνο στην Ελλάδα πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για τις αγορές».

Η έξοδος από το Μνημόνιο, όπως σχεδίαζε η κυβέρνηση, απέτυχε πλήρως. Και ο λόγος για τον οποίο απέτυχε ήταν πως επρόκειτο για ένα πολύ κακό σχέδιο που δεν έχει προαπαιτούμενα και συνοχή», τόνισε ο κ. Σταθάκης (Βήμα fm).

Κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου, δηλαδή είναι μια βαθιά μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία, όμως, είναι ανίκανη, αδύναμη και δεν έχει στρατηγική να συζητήσει τα πράγματα εντός της μνημονιακής πολιτικής που τόσο πιστά εφαρμόζει».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προηγηθεί η διαπραγμάτευση του χρέους, προκειμένου να γίνει βιώσιμο» κάτι που θα είναι «το καλύτερο σήμα για τις αγορές».

Εκτίμησε δε ότι οι Ευρωπαίοι, «υπό την πολιτική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, αναγκαστικά θα συζητήσουν κι αυτό το σκέλος, διότι δεν περπατάει αλλιώς η οικονομία, θα είναι σε μια μόνιμη κατάσταση κρίσης».

Καταλήγωντας επεσήμανε: «Αυτό που ορίστηκε ως Μνημόνιο, έκλεισε τον κύκλο του με δραματικά αποτελέσματα. Η παρούσα κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Εφάρμοσε το Μνημόνιο πιστά, αλλά απέτυχε πλήρως. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί πια η κυβέρνηση αυτή με τους εταίρους και την υποταγή της μνημονιακής της φιλοσοφίας. Αυτό είναι δουλειά που θα το κάνει μια ελληνική κυβέρνηση»

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ