15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα Χανιά ο Δ/ντής του ΟΠΕΚΕΠΕ για το «χαράτσι» της ΠΑΣΕΓΕΣ

Ημερομηνία:

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Αποκόρωνα, ο Διευθυντής του παραρτήματος Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες για το «χαράτσι» των 25 ευρώ που επιβάλλει η ΠΑΣΕΓΕΣ στους αγρότες για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων με την δικαιολογία της «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών».Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, χθες, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανούσος Βολουδάκης, επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον ενημέρωσε για τις έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών.

Ο κ.Χαρακόπουλος έδωσε άμεσα εντολή στον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ από το Ηράκλειο, να μεταβεί στα Χανιά προκειμένου να εξετάσει το τι συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε δημοσιεύσει έγκαιρα το Flashnews.gr  – η ΠΑΣΕΓΕΣ που έχει αναλάβει την διαδικασία του ΟΣΔΕ , παρά του ότι είναι υποχρεωμένη – κάτι που και η ίδια επισήμως το αναγνωρίζει – να προσφέρει τελείως ΔΩΡΕΑΝ – αυτή την υπηρεσία, έχει «εφεύρει» διάφορους τρόπους για να εισπράττει «χαράτσια».

Και αυτό, είτε μέσω των ΕΑΣ , είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται ή τις έχει η ίδια «δημιουργήσει».

Και μπορεί οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, να επικαλούνται την “παροχή υπηρεσιών” καθόλη την διάρκεια του έτους στους παραγωγούς, όμως για την ή τις εταιρείες δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία και έτσι “εφεύραν” την “παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών” μέσω της εγγραφής στην ιστοσελίδα “Gaia επιχειρείν” , η οποία όπως εγγραφή – σε κάθε περίπτωση – πρέπει να είναι προαιρετική και να ερωτάται ο κάθε παραγωγός εαν το επιθυμεί.

Προχθες το πρωί, μια από αυτές τις εταιρείες ξεκίνησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΓΕΣ, την διαδικασία του ΟΣΔΕ για την περιοχή του Αποκόρωνα με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου και αγρότες να πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας, για το ότι ζητούνται από τους παραγωγούς 25 ευρώ με την «γελοία» δικαιολογία της «παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...