16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στην αντεπίθεση Ραγκούσης – Ξενογιαννακοπούλου: Τι απαντούν στον Νίκο Ανδρουλάκη για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Απάντηση για τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, δίνει ο Γιάννη Ραγκούσης.

«Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά  θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

1. Αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη – όπως καλά γνωρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης – δεν ήταν οι γραμματείς.

2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ – και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών – ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.

Και με την ευκαιρία.

Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;

Μήπως;», καταλήγει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Την απάντηση της στα όσα είπε στην χθεσινή του συνέντευξη για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει διατελέσει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με ανάρτηση της στο facebook έγραψε: «Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για εσκεμμενη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ.Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα».

«Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση», πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στον ΑΝΤ1 πως αν θέλει ο κ. Τσίπρας να μάθει για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ρωτήσει Ξενογιαννακοπούλου – Ραγκούση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Να επαναλειτουργήσει το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι

Ερώτημα σχετικά με το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι καταθέτει...

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...