18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στην Ελλάδα μνημόνια, στη Φινλανδία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει σε κάθε πολίτη βασικό εισόδημα 800 ευρώ το μήνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας καταρτίζει σχέδιο με σκοπό να δώσει σε κάθε πολίτη βασικό εισόδημα 800 Ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Independent, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η χώρα θα καταργήσει όλες τις υπάρχουσες παροχές και αντ’ αυτού θα μοιράσει 800 ευρώ το μήνα- σε όλους ανεξαιρέτως.

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της Finnish Social Insurance Institution (KELA) – Φινλανδικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 69% των ερωτηθέντων είναι υπέρ ενός εθνικού εισοδήματος.

Ο φινλανδός Πρωθυπουργός Juha Sipilä, σύμφωνα με το Qz είναι υποστηρικτής της ιδέας, με την πλειονότητα των κομμάτων να τον στηρίζουν. “Για μένα, ένα βασικό εισόδημα σημαίνει απλοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης”, λέει και συμπληρώνει: “Αλλά για εκείνους εκτός Φινλανδίας, το σχέδιο εγείρει δύο προφανή ερωτήματα: Γιατί είναι κάτι τέτοιο καλή ιδέα και πως θα λειτουργήσει;”.

Σύμφωνα με το Bloomberg το κόστος για την Κυβέρνηση αυτής της παροχής θα κοστίζει 52,2 δισ. Ευρώ ετησίως. Αλλά, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg η κυβέρνηση αναμένει για το 2016 έσοδα ύψους 49.1 δισ. ευρώ.

Η πρόταση έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το ποσοστό ανεργίας στη Φινλανδία αυξήθηκε στο 11,8% το Μάιο (8,7% τον Οκτώβριο) και ένα βασικό εισόδημα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αναλάβουν χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας χωρίς προσωπικό κόστος.

independent.co.uk

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...